30 % заяв подали жінки: продовжують набір кандидатів на посаду патрульних поліцейських

21 Червня 2017, 20:06
2540 Джерело: zak-kor.net

На посаду інспектора Патрульної поліції претендують 306 лучан.

Про це у середу, 21 червня, повідомляє прес-служба Патрульної поліції у Facebook.

Набір ще триває, заяву можна заповнити тут.

Про перебіг набору та особливості служби говорили в ефірі передачі «Тема дня» на каналі «Нова Волинь» командир 4 роти Патрульної поліції Луцька Сергій Цигульов та прес-секретар Ольга Бузулук.

Про свої хвилювання під час набору розповів Сергій Цигульов. Він пригадав, як разом з іншими з нетерпінням чекав повідомлень на електронну пошту про те, що запрошений на наступний етап відбору. Очевидно, що й нині кандидати також хвилюються, але це нормально, адже попереду – чергові складні етапи відбору.

Говорили під час ефіру і про роль жінок на службі. Ольга Бузулук повідомила, що 30% заяв подано саме від жінок. Сергій Цигульов зазначив, що напарниці добре справляються в ситуаціях, коли є випадки сімейного насильства і де необхідний психологічний вплив. Більш позитивно на жінок реагують і порушники правил дорожнього руху. Але полісменки можуть і застосувати спецзасоби, і затримати, і припинити інші правопрушення, – тут усе нарівні з чоловіками.

Йшлося і про роботу на дорогах державного значення, адже тут уже кілька днів працюють патрульні поліцейські.

«У першу чергу, вони виконують превентивну функцію. Патрульні не просто їздять, вони патрулюють, і справа не в тому, щоб штрафувати, а в тому, щоб попередити правопорушення, застерегти і, в результаті, зберегти життя людей. Адже перевищення швидкості, користування засобами зв’язку під час руху, нетверезі водії – це ті проблеми, які, на жаль, і далі актуальні на наших дорогах», – сказав Сергій Цигульов.

Не оминули і тему нетверезих водіїв на вулицях нашого міста. 


«Не минає і дня, щоб на службу 102 не надходив виклик про нетверезого водія. Коли 7 липня мнулого року Верховна Рада прийняла зміни в законодавство і збільшила штраф за керування в стані сп’яніння до понад 10 тисяч гривень, я думав, що кількість п’яних за кермом значно зменшиться. Але цього не сталось. Продовжують їздити напідпитку різні люди, незалежно від матеріального стану та соціального статусу», – відзначив командир.

Ольга Бузулук розповіла, якою бачать Патрульну поліцію в майбутньому.

«Триває реформа правоохоронних органів, але реформа поліції найбільше на слуху. Ми пам’ятаємо, як два роки тому всі з захопленням зустріли появу нової Патрульної поліції. Але ми вже півтора роки працюємо в Луцьку і бачимо разом з тим і сильний спротив суспільства до змін: усі їх хочуть, але щоб це ішло якось мимо них. Ще мінімум кілька років країну труситиме від реформ, але ми мусимо це пережити, аби хоча б наші діти жили в кращій країні», – сказала прес-секретар.

«У Патрульній поліції я хотів би бачити тих людей, які є відданими своїй країні і своїм людям. Ми говоримо, що це є служба, а служити – це непросто. Служити – це старатись покращити, допомогти, запобігти. І хочеться бачити поруч тих людей, які це усвідомлюють», – додав Сергій Цигульов.

Читайте також: У Луцьку презентували соціальну рекламу про нетверезих водіїв,

Ковельська: патрульні проникли в квартиру через вікно, аби врятувати життя бабусі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром