У Луцьку створюють ще одне громадське формування – «щоб у місті було спокійно»

21 Червня 2017, 14:08
2167

У Луцьку реєструють громадське формування «Національні дружини – Волинь», ініціатором створення якого стали бійці полку «Азов» та учасники Цивільного корпусу «Азов. Волинь». Очолить «дружину» Вадим Крикун.

21 червня під час засідання виконком узгодив статут організації, інформує ВолиньPost.

Відтак, формування створюється як громадське об’єднання на добровільних засадах. Мета діяльності – сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та органам виконавчої влади, а також посадовим особам у запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, захист життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань. 

Можуть «народнодружинники» й долучатися до порятунку майна та людей під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій.

Під час обговорення у виконувача обов’язків міського голови Ігоря Поліщука виникло питання, із якою метою створюють формування. Мовляв, варто вступати у вже існуючі формування.

Натомість Крикун зауважив, що відповідь проста – є чимале представництво «азовців» на Волині та в Луцьку, тому вони хочуть створити власну платформу. Співпрацюватимуть із правоохоронцями та органами місцевого самоврядування, а з іншими формуваннями співпрацюватимуть на благо міста.

Ветеран полку «Азов» Вадим Крикун зауважив, що азовці хочуть отримати юридичну платформу для співпраці із представниками місцевого самоврядування та поліцією.

Зрештою, члени виконкому проголосували «за» та затвердили статут громадського формування.

«Ми чекали сьогоднішнього дня… У подальшому ми маємо залагодити певні бюрократичні моменти, зареєструватися як юридична особа та будемо потрошки формувати свою роботу», – розповів Крикун, який очолить дружину.

За його словами, завдяки формуванню вдасться полегшити роботу правоохоронців, до прикладу, під час охорони публічних заходів.

«У нас хлопці теж всі досвідчені, з військовим досвідом, для них це близько. Ми працюватимемо над тим, щоб у місті було спокійно», – додав він. Крикун зауважив, що формування буде відкритим, тому охочі зможуть вступити до йог лав.

До слова, до Луцька підтримати побратимів прибув екс-командир полку «Азов» та ініціатор створення подібних громадських формувань Ігор Михайленко. Він зауважив, що практика «Народних дружин» поширюється по країні. До їх лав вступають багато бійців, які повернулися додому.

«За реформи правоохоронних органів з’явилася необхідність збільшення кількості осіб, які будуть охороняти правопорядок. Тому я теж, звільнившись, долучився до цивільного життя, та в кожному місці, де є мої бойові товариші, даю думку про те, що потрібно самим на свої вулицях наводити порядок разом з поліцією», – зауважив Михайленко.

Наразі громадські формування діють в Черкасах, Чернівцях, на заключному етапі створення – у Дніпропетровську та Івано-Франківську. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром