Черги з 5 ранку та 160 талонів у день: до ЦНАПу «рвонули» по біометричні паспорти

20 Червня 2017, 21:23
3342 Джерело: http://www.lutskrada.gov.ua

Лучани поспішають оформити ІD-паспорти.

Незважаючи на те, що оформити такі документи зараз можна у кількох установах, все ж у Луцькому центрі надання адміністративних послуг клієнтів особливо багато, інформує ПАТ НСТУ ВРД.

Кількість українців, які вже отримали біометричні паспорти, сягає 4 мільйонів, –  кажуть експерти. Оформити такі документи для виїзду за кордон зараз можна, звернувшись до міграційної служби, центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс»,  ДП «Документ», а також у центрах надання адміністративних послуг у містах і при райдержадміністраціях. Луцький ЦНАП відновив прийом документів на виготовлення біометричних закордонних паспортів у травні. Відтоді кількість охочих скористатися цією послугою постійно зростає.

«Дуже багато охочих оформити паспорт, ми видаємо зранку 160 талонів на закордонні паспорти і впродовж дня, видаємо також талони тим, хто зараз закінчує школи, школярам, які отримують перші українські паспорти, свій ІD-паспорт», – каже директор установи Лариса Карп'як.

Кількість тих, хто в черзі, особливо вражає вранці. Адже, щоб отримати талончик до спеціаліста, треба займати місце біля входу в ЦНАП ще на світанку.

Коли припиниться ажіотаж, пов’язаний із виготовленням біометричних паспортів, у Луцькому ЦНАПі прогнозувати не беруться. Лише нагадують, що в місті оформити цей документ можна в декількох установах.

 

Читайте також: Майже дві сотні охочих отримати біометричний паспорт звертається щодня до ЦНАПу

Коментарі
21 Червня 2017, 08:52
5.53 ранку, я біля входу в цнап. Стою один і ніяких поки черг. Люди, краще вдягайтесь, бо холодно зранку.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром