Карбишева: орендодавці вимагають у ДКП «Луцьктепло» віддати борг за користування котельнею

20 Червня 2017, 12:20
1977

Представники ТзОВ «Тепло-Енерго-Центр» просять з міського бюджету 750 тисяч гривень на часткове погашення боргу ДКП «Луцьктепло», бо міськрада поручилася за комунальне підприємство.

Про це йшлося у вівторок, 20 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Нагадаємо, з 5 січня ДКП «Луцьктепло» орендує котельню на вулиці Карбишева, 2, уклавши договір з ТзОВ «Тепло-Енерго-Центр». 

Під час комісії представник «Тепло-Енерго-Центр» Богдан Денисюк зазначив, що наразі ДКП «Луцьктепло» боргує підприємству 1 мільйон 500 тисяч гривень за оренду. Тож для того, аби справа не дійшла до суду, вирішили звернутися до міськради, як поручителя комунального підприємства, та вирішити питання із заборгованістю. Нині з міського бюджету пропонують виділити 750 тисяч гривень на поки що часткове погашення заборгованості.

Натомість директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що з квітня на підприємстві почалися фінансові проблеми через невиконання державою своїх обов’язків. Крім того, існує й інша проблема, яка стосується саме орендованого майна. Зокрема, за словами Малютіної, частина котельні знаходиться у вкрай плачевному стані.

Читайте також: ЛПЗ: воду мешканцям грітиме французький твердопаливний котел

«При прийнятті котельні в оренду ми дійшли до взаємного погодження, що частина майна перебуває у плачевному стані. Обидві сторони це усвідомлювали. Є висновок, що основною причиною виникнення дефектів труби є зношення. Зараз вона знаходиться в аварійному стані», – зазначила Валентина Малютіна.

У зв’язку з цим директор ДКП «Луцьктепло» пропонує або не орендувати цю частину майна і зменшити орендну плату, або виділити кошти на ремонт чи заміну аварійної труби.

У свою чергу, представник «Тепло-Енерго-Центр» Богдан Денисюк запевнив, що фахівці з Києва, які здійснювали перевірку, вважають, що майно не перебуває в аварійному стані.

Натомість депутати «бюджетної» комісії вирішили, що питання аварійності труби стосується профільних спеціалістів, і рішення необхідно приймати після відповідних висновків. Що ж стосується виділення коштів на часткове погашення заборгованості, то обранці громади домовилися рекомендувати департаменту фінансів та закласти у бюджеті 750 тисяч гривень, за виділення яких планують проголосувати під час сесії міської ради.

Читайте також: Нові котельні та розкопані пішохідні проходи: лучан попереджають про незручності

Крім того, депутати міськради вирішили звернутися до представників Волинської облдержадміністрації та Кабміну з вимогою погасити заборгованість перед ДКП «Луцьктепло» щодо пільг та субсидій.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром