На підприємстві, яке займається безпритульними тваринами, знайшли наркотики

19 Червня 2017, 21:49
3020

На території КП «Ласка» виявили наркотичні препарати, які не перебувають у вільному обігу.

Заборонений препарат «Морфін» виявила працівниця Любов Примакова у понеділок, 19 червня– інформує Волинське агентство розслідувань.

Її взяли на комунальне підприємство у якості представника громадськості, після протестів, проти незаконної діяльності керівництва «Ласка», яке звинувачують у низці порушень. Активістка неодноразово заявляла про порушення, що систематично виявляли зоозахисники на території підприємства. Тож з 12 червня, Любов Примакова приступила до роботи на КП «Ласка» і взялася контролювати діяльність підприємства.


Таким чином, на території комунального підприємства, у холодильнику, який знаходиться в адмінприміщенні поруч з веткабінетом, вона знайшла поруч з продуктами кілька упаковок медикаментів. Серед них виявились 2 упаковки з ампулами нарковмісного препарату«Морфін». З’ясувавши, що цей препарат є забороненим для вільного обігу — вона одразу ж повідомила про порушення заступника міського голови Костянтина Петрочука. Разом з ним Любов Примакова повернулась на КП «Ласка», аби зафіксувати порушення та викликати поліцію, адже даний інцидент — це вже підстави для порушення кримінального провадження.

«Я одразу повідомила Петрочука сьогодні зранку, що в нас в холодильнику разом з продуктами, з ліками лежить речовина невідомого походження під назвою «Морфін». Він мені не повірив. Ми сіли в машину і поїхали, аби все подивитись. Ці препарати лежали в холодильнику разом, де й харчі. Тут взагалі немає окремого холодильника для медикаментів — тут усе на купу з протухшою сільодкою, вакцини залиті майонезом», – розповіла Любов Примакова.



 

Одразу ж директор КП «Ласка» викликала поліцію і заявила, що це наклеп і провокація зі сторони зацікавлених осіб. Це вона заявила і журналістам «Волинського агентства розслідувань».

«Якимось чином у даному холодильнику опинилися наркотичні препарати. У холодильнику доступ до якого мали багато людей, в тому числі й усі працівники підприємства. Оскільки в нас немає багато коштів на холодильники для всіх потреб — він поділений на умовні відсіки: є нижня поличка, де працівник може поставити продукти, які він приніс, а частина для медикаментів, частина для продуктів. Тут стояли препарати, які треба зберігати у холодильнику. Всі інші препарати в нас зберігаються в операційній, ключ до якого має лише ветеринар», – повідомила Дана Новарчук.

Вона запевнила, що під час проведення операцій на території КП «Ласка» не використовують наркотиковмісні препарати.

«В нас тільки є ліцензія на ветеринарну діяльність, де використовуються ті препарати, які дозволені до використання законодавством. Певно що це була якась провокація. Хто це зробив провокацію я не знаю, я хочу щоб всі працівники пройшли детектор брехні, ми його оплатимо для всіх працівників. В тому числі і для мене. Ми підозрюємо одну з працівниць, її дії такі дуже дивні, я не можу сказати напевно. Хай розбирається поліція», – заявила Новарчук.

На місце події одразу викликали слідчих-криміналістів, які зняли з холодильника відбитки пальців та провели усі необхідні слідчі дії. Неофіційно полісмени зауважили, що встановити де й кому надавалась партія нарковмісного медпрепарату (медустанова, яка має дозвіл на призначення та видачу таких препаратів) встановити не так і важко, адже ці препарати за номером партії підлягають чіткій підзвітності. Більше того, підзвітності підлягають навіть порожні ампули, які після використання також обліковуються у медустанові.

Також варто зауважити, що препарат з нової партії і датований травнем місяцем 2017 року. В одній упаковці відсутні кілька ампул, скільки їх потрапило у вільний доступ, з чиїх рук та для яких цілей — встановлюватимуть правоохоронні органи. Любов Примачук та зоозахисниці розповідають, що вже попередньо чули про те, що на КП «Ласка» використовують сильнодіючі препарати, якими забезпечує притулок одна з поплічниць директорки Дани Новарчук. Подейкують — жінка має відношення до медицини і цілком ймовірно, що має доступ до наркотиковмісних препаратів, які підлягають чіткому обліку та є забороненими у вільному обігу.

Тим не менше, сама Дана Новарчук заявляє, що наркотичні препарати на території КП «Ласка» їй підкинули, аби у такий спосіб посунути її з посади.

Тож нині цим питанням вже займаються криміналісти та правоохоронці.


Варто зазначити, що на території КП «Ласка» за останній місяць значно зменшилась кількість тварин — їх тут налічується трішки більше 100, куди вони поділись — не відомо. Однак, зоозахисники переконані, що більшість тварин — хворі, тож керівництво, аби не надавати цьому розголосу, активно нищить хворих собак.



 

Читайте також: Директора КП «Ласка» вимагають звільнити​,

Лесі Українки: символ вулиці відтепер щеплений від сказу

Коментарі
20 Червня 2017, 03:21
На як завжди будуть відхрещуватся
20 Червня 2017, 03:23
Згоден, в мене була група в Контактах, по бездомних тваринах, і там такі ресі розказували активісти
20 Червня 2017, 03:24
А чому, була? Зараз вже не цікаво
20 Червня 2017, 03:25
Паш, чому не цікаво, я не можу відкрити і продовжити благодійність
20 Червня 2017, 03:26
Льоша, та зайди через браузер FreeU , там все відкривається
20 Червня 2017, 03:27
Це як він що легальний?
20 Червня 2017, 03:28
Та Альна, пока легальний, поки влада і це не заборонила
20 Червня 2017, 03:29
Мене цікавилять тварини, заради них я зроблю все. Де можна скачати Паш?
20 Червня 2017, 03:31
Офіційний сайт https://freeu.online, ну принаймі я там качав і все нормаально працює
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром