«Сонячні діти» впізнавали луцькі місця за старими світлинами

19 Червня 2017, 12:05
5273

Діти з особливими потребами, їхні батьки та активна луцька молодь взяли участь у квесті «Упізнай Луцьк».

Історичний квест влаштували у неділю, 18 червня. Змагатися у знанні міста зголосилося п’ять команд – повідомляють організатори.

За умовами квесту, кожній з них  запропонували 10 світлин стародавнього Луцька, а учасникам належало відшукати це місце і сфотографуватися на фоні тієї чи іншої будівлі. Допомагав командам підказками перший в Україні студент із синдромом Дауна, лучанин Богдан Кравчук. Нині хлопець успішно здобуває фах історика у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Серед споруд, які пропонували упізнати в нинішньому Луцьку –  будинок луцьких підприємців Кронштейнів (сучасний Медичний коледж), синагога, костел святих Петра і Павла, кам’яниця «Пекло» (будинок розпусти у давнину) та інші.

Найшвидше впоралася з завданням команда «21-ий кадр», яку сформували члени ГО «Даун-синдром». Друге місце у квесті дісталося команді «СуперСтар», а третє -  у команди «Ейфорія». Переможці отримали дипломи за участь у квесті, а також квитки на науково-популярну лекцію «Quantum» від партнерів – Мистецького обєднання «стендаЛь» .

Захід організували і провели за підтримки Центру туристичної інформації та «Громадського. Волинь».







 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром