Щодня до Луцька їздить 50 автівок з виробничими стоками від двох підприємств

15 Червня 2017, 13:51
2248 Джерело: Фото - ілюстративне

Наразі представники КП «Луцькводоканал» підписали 19 договорів із суб’єктами господарювання щодо вивезення виробничих стоків.

Про це у четвер, 15 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту повідомив головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк.

Він зазначив, що левову частку виробничих стоків на територію Луцька вивозять два найбільших м’ясопереробних виробництва. Зокрема, щодня до обласного центру Волині курсує близько 50 таких вантажівок. Однак, за словами Строка, це не перевищує норму і відбувається згідно з відповідними договорами.

Решта підприємців вивозять на територію Луцька досить незначну кількість виробничих стоків.

«Будь-яка каналізація має запах, але це місце обмежується 3-5 метрами від колодязя. Категорично можу сказати, що виробничі стоки м’ясопереробних підприємств, з якими уклали договори, на неприємний запах у місті не впливають», – підсумував Сергій Строк.

Нагадаємо, смoрід «терoризує» містo та сусідні з ним села пoнад місяць. Oдна з причин смoрoду – пoєднання відхoдів біoетанoлу на теритoрії цукрoвoгo завoду з каналізаційними стoками мікрoрайoну Вересневе.

Також 12 червня у Луцьку знову знайшли рештки тварин, яке викинуло м’ясопереробне підприємство. Луцькі чиновники планували «серйозно поговорити» з керівником підприємства, яке просто посеред вулиці викинуло рештки тварин. Тож 14 червня можливе джерело смороду таки прибрали.

15 червня представники кількох підприємств запевнили, що їхнє виробництво не викликає неприємного запаху.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром