Літній Луцьк та лучани майже 90 років тому

15 Червня 2017, 12:50
6919

Яким наш Луцьк був раніше, нам можуть розказати лише очевидці тих часів, спогади та старі фотографії. Цікаво було б відтворити атмосферу хоча б 1930-х років нашого міста, наприклад, влітку.

Що робили лучани, куди ховались від сонця, де відпочивали, яку музику слухали. Вулиці, площі, сквери, пляжі, будинки, корти –  все, якщо говорити мовою світлин, у нас вже було майже 90 років тому.

У пам’яті тих, хто старші від нас і кого безмежно поважаємо, місто було не таким. Як люблять розказувати старожили, воно було  зовсім іншим: «тут був сквер», «ось тут пам’ятник на перехресті», «там магазин на розі», «тут була аптека».

Ці розповіді, а інколи інтернет-дискусії можна читати безкінечно, бо часто вони підкріплені цікавими родинними фото, які показують різні куточки нашого міста. Але дуже часто таким воно  залишиться лише на старих пожовклих фотографіях.

Для чого ми знову хочемо показати вам старі фото Луцька? Можливо, щоб зберегти або відновити його кращі риси, традиції, але хочеться якомога докладніше показати, як змінювалось воно та його мешканці.

Погодьтесь, атмосфера міста – це в першу чергу люди. Її може створювати, скажімо, навіть людина, яку ви бачите на фото в даний момент, а вона може відпочивати, читати, варити каву. На кожній окремо взятій вулиці, кафе, дворику, парку, пляжі Луцька була своя атмосфера.

Сумніваєтесь? Тоді до вашої уваги тематична фотопідбірка «Літній Луцьк та лучани в 1930-х роках». Фото були по-аматорськи кольоризовані нашвидкуруч за допомогою он-лайн ресурсу, тому не судіть строго.















Підготувала Тетяна Яцечко-Блаженко

Джерело фото: nawolyniu, Facebook, Lutsk Board

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
15 Червня 2017, 23:39
Цікаві світлини!
17 Червня 2017, 01:30
Авторські права, ви що їх фотографували в 30 ті роки чи накурилися торфу? Через декілька років сайту не буде, а потім і вас не буде а фото були є і будуть.
23 Червня 2017, 02:51
Хочеться на такі обличчя дивитись і дивитись. Перехожий не нервуйтесь.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром