«Вимагатиму офіційних вибачень», – Петро Нестерук про експертизу горілки зі складів ТОВ «Полісся-Трейд»

14 Червня 2017, 11:38
2757

Експертизу на походження акцизних марок на алкогольних виробах горілки зі складів ТОВ «Полісся-Трейд» завершили і нині тривають експертизи на вміст рідини у вилучених пляшках.

Про це розповів 13 червня депутат Луцької міської ради Петро Нестерук у коментарі для ІА «Конкурент».

Депутат Луцькради розповів, що вже готова частина експертиз, зокрема експертиза щодо походження акцизних марок з пляшок, вилучених зі складу ТОВ «Полісся-Трейд». Цю інформацію нещодавно оприлюднили на сайті ДФС, де йдеться про те, що висновок журналістів окремих ЗМІ про невідповідність автентичності марок акцизного збору, якими була маркована підакцизна продукція, – упереджений та необґрунтований.

Відповідно до висновку судово-технічної експертизи документа від 23.05.2017, марки акцизного податку для алкогольних виробів, які є горілчаною продукцією вітчизняного виробництва, вилучені з ліцензійного складу 19.04.2017, виготовлені на Державному підприємстві «Поліграфкомбінат Україна» Міністерства фінансів України, що здійснює їх випуск.

Він додав, що після заяви журналіста про те, що було куплено нібито фальсифікат в магазині «Гроно», який належить ТзОВ «Полісся-Трейд», порушили кримінальну справу, в рамках якої на склад приїхали податківці та прокуратура, які мали право або опломбувати партію товару, відібрати зразки продукції та відправити на експертизу, або ж вилучити та зберігати в себе на час проведення відповідних експертиз та до закриття цієї справи. Керівництво підприємства саме запропонувало податківцям вилучити партію зі складу.

«В компанії прийняли рішення, щоб вони (податківці, – К.) продукцію краще забрали і щоб вона охоронялась краще в них там, а не на складі. Нехай вже ті активісти охороняють ту горілку під податковою, а не тут, коли заблокували роботу складів, і підприємство два дні не могло нормально працювати», – пояснив Петро Нестерук.

Депутат зазначив, що вилучену зі складу партію алкоголю повернуть одразу після завершення цієї справи.

«Чому ця експертиза так довго була і затягнулась, я не можу сказати. І ніхто не може. Мені краще, аби ця справа якомога швидше закінчилась», – додав депутат.

Петро Нестерук зазначив також, що склад, на якому зберігається продукція, є ліцензійним і зареєстрованим, на підприємстві оформлено біля 100 працівників. Щороку воно сплачує до бюджету біля двох мільйонів гривень.

Депутат додав, що після завершення справи вимагатиме від журналістів місцевого телеканалу, які стверджували, що «Полісся-Трейд» торгує фальсифікатом, спростування інформації та офіційних вибачень.

У прокуратурі Волинської області підтвердили, що експертизи продукції ще тривають.

Коментарі
14 Червня 2017, 17:24
&quot;я не можу сказати. І ніхто не може.&quot;<br/><br/>під дурачків косять?)) Як завжди виноватих нема)))) Клоун, а не депутат!!!
15 Червня 2017, 12:05
Вже проплатив всі експертизи
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром