У зоопарку – мавпяче поповнення

14 Червня 2017, 11:15
3659

До Луцького зоопарку приїхали на перетримку нові мешканці – бурі капуцини.

Про це інформує спільнота Луцький зоопарк у Facebook.

«Отож, маємо поповнення. Вже кілька тижнів, як у нас оселилися нові мавпи - бурі капуцини. Вони - гості з Харківського зоопарку. Прибули на перетримку, поки у них вдома триває реконструкція.

Ці тваринки - веселі та допитливі спритники, вони активні й імпульсивні. Різні акробатичні трюки - їхня фішка. А бути на висоті їм і в прямому, і в переносному сенсі допомагає хвіст, який використовується для допомоги у пересуванні та триманні.

Капуцини також швидко бігають і добре пересуваються на чотирьох лапах по землі. Видають гучне верещання, спілкуються звуками. При цьому їхня міміка дуже розвинена, тож "читати" емоції тварин під силу кожному. Тільки гляньте, які вони різні на фото Олег Міткевич (Oleg Mitkevych).

Мозок цих приматів розвинений добре, вони досить кмітливі та можуть навчатися складним речам. Нерідко мавпи-капуцини копіюють деякі жести та дії. І хоча є дикими тваринами, до людей звикають швидко.

Що цікаво, то це те, що капуцини воліють спілкуватися з людьми, які добре ставляться до оточуючих і не конфліктують із ними. Це, на думку дослідників, говорить про те, що мавпи здатні оцінювати соціальні дії інших істот», - йдеться у дописі.

До того ж, в зоопарку це не єдині нові мешканці, тому всіх охочих кличуть на відвідини звіринця:

«Отож, гайда до нас - навідати давніх друзів та познайомитися з новими. Бо це - не єдині мешканці, які прибули на гостину. :) Але про інших - задля інтриги - завтра! Тож слідкуйте за сторінкою Луцького зоопарку у Фейсбуці! І пам'ятайте - ми працюємо задля комфорту наших підопічних та вашого чудового дозвілля. Але тільки спільні зусилля сприятимуть нашому поступу в перетворенні зоопарку на місце найкомфортнішого відпочинку на природі у межах Луцька. Тож не ображайте звірят і птахів та шануйте нашу працю!»




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром