Надзвичайники тренувалися в «Адреналіні» рятувати людей

19 Листопада 2015, 15:47
5063

Працівники Управління ДСНС України у Волинській області провели тренінг з основ цивільного захисту для персоналу спортивно-розважального комплексу «Адреналін Сіті».

Тренінг влаштували у середу, 18 листопада, повідомляють на сайті Управління ДСНУ України у Волинській області.
 
У першій половині зустрічі про основні вимоги пожежної безпеки розповів старший помічник начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру майор служби цивільного захисту Віталій Прусак.

Йшлося про специфіку гасіння пожеж об’єктів із масовим перебуванням людей, першочергові дії адміністрації (охорони) при гасінні первинними засобами пожежогасіння, способи евакуації людей з даних споруд, Також говорили про головні помилки та їх недопущення (зокрема, пізнє повідомлення, відсутність повної інформації про подію, паніка тощо), які найчастіше призводять до невчасного оповіщення людей, які знаходяться у задимленій чи вже палаючій будівлі. А в окремих випадках трапляється навіть умисне замовчування про подію.

Саме такі помилки можуть коштувати життя. Тож для наочності працівники «Адреналін Сіті» переглянули фільм, створений на реальних подіях в одній із сусідніх країн, де працівники закладу, що горів, розгубившись, у паніці, не зробили жодного дзвінка, щоб повідомити про пожежу. Ця помилка вартувала життя 18 людей.
 

У другій частині тренінгу начальник відділу інформацій та комунікацій з громадськістю У ДСНС України у Волинській області Ірина Варварук розповіла про основи цивільного захисту. Присутні переглянули відеоролики соціальної тематики «Оповіщення», «Як діяти під час артобстрілу», «Дії при знаходженні вибухонебезпечного предмету», «Обережно, терористична загроза! Головне для тебе – вижити!». На завершення теоретичної частини співробітники ДСНС вручили працівникам розважального комплексу тематичні листівки з основ цивільного захисту та пожежної безпеки.
 
Після теорії приступили до практичних дій, зокрема, до ліквідації умовної пожежі первинними засобами пожежогасіння.
 
До речі, днями тут відбудуться комплексні тактико-спеціальні навчання. Рятувальники навчатимуть персонал об’єкту першочергових дій на випадок виникнення реальної пожежі.



 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром