Майже дві сотні бажаючих отримати біометричний паспорт звертається щодня до ЦНАПу

13 Червня 2017, 14:46
2153

Директор луцького Центру надання адміністративних послуг запевнила, що не варто заявляти про надмірне та різке збільшення кількості відвідувачів центру із прийняттям безвізу, однак певний ажіотаж таки відчутний. 

За словами директора луцького ЦНАПу Лариси Карп’як, за день налічується близько двохсот бажаючих отримати біометричний паспорт, інформує 0332.ua.

До центру надання адмінпослуг в обласному центрі Волині звертаються мешканці не лише з районів, але й з різних куточків України.

«Ми на сьогодні працюємо на 5-ти робочих станціях, де приймаємо документи. В день звертаються до 200 відвідувачів, тому на жаль, не можемо задовольнити всі потреби, які є в наших громадян», – зазначає Лариса Карп’як. 

Вона зауважила, що прийом громадян проводить також і міграційна служба на Винниченка, 11 та на Володимирській. Але, зауважила директор ЦНАП, «на жаль, чи може на щастя, наші відвідувачі люблять звертатися до нашого центру надання адмінпослуг».

Читайте також: Усе буде безвіз: на Театральному розказували, як їздити у Європу за новими правилами

Втім, жінка додала, що не варто заявляти про надмірне та різке збільшення кількості відвідувачів центру із прийняттям безвізу, однак певний ажіотаж таки відчутний.

За станом на сьогодні, у ЦНАПі видали уже 100 талонів на закордонні паспорти.

«ІD паспорти видаємо впродовж всього дня, тому що український паспорт кожен громадянин повинен зробити уже з 14 років. Зараз почалися канікули в школах і в нас дуже багато діток звертаються, тому ми видаємо талони впродовж цілого дня і мусимо обслужити всіх бажаючих», – додає Карп’як.

Що стосується проблемних ситуацій, то здебільшого вони виникають через те, що відвідувачі не мають при собі належних документів: «Наприклад, сьогодні був відвідувач, в якого не було реєстрації місця проживання, відповідно, і паспорт його недійсний. Ми йому відмовили і, звичайно, він був невдоволений. Також є побажання мешканців, щоб проходити з дітками без черги, але враховуючи те, що кожен п'ятий приходить з грудним дитям, потрібно розуміти, що ми не можемо відокремлювати черги», – додає керівниця Центру адмінпослуг.

Насамкінець Лариса Карп’як запевнила, що ажіотаж громадян невдовзі спаде і великих черг очікувати не варто, втім, для того, аби забезпечити громадян більш якісним наданням послуг, у планах луцького ЦНАПу – придбання ще двох робочих станцій. «Але й тут одразу виникає друга проблема – не вистачає працівників ДМС, які опрацьовують документи і скільки б ми не прийняли, якщо вони не встигнуть опрацювати і не вчасно людям видадуть ці паспорти, яка тоді буде якість послуги?!», – резюмувала жінка.

Коментарі
14 Червня 2017, 17:52
хто мені підкаже,де знаходиться вул.Володимирська 76 ? карта не знаходить такої адреси..
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром