Центральний парк прикрасять алеєю ліхтарів

13 Червня 2017, 10:30
2459

Облаштувати новий арт-об’єкт – алею ліхтарів, планують поблизу центрального входу до парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у рамках комплексного благоустрою парку.

Про це йшлося під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови 13 червня, пише ІА Волинські новини.

Як поінформував директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась, наразі розпочали комплексні заходи з покращення благоустрою центрального парку. Так, міська рада виділила КП «Парки та сквери міста Луцька» 500 тисяч гривень на придбання пенькоріза для фрезування пеньків від зрізаних аварійних дерев, оголосили тендер на його придбання.

Замовили проектно-кошторисну документацію комплексного благоустрою парку з орнаментами для його пішохідних доріжок та зонуванням відпочинкових зон.

У процесі підготовки до пляжного сезону на території пляжу у парку пофарбували та відремонтували усе обладнання, замінили двоє сходів спуску у річку Стир, викосили траву, очистили та відремонтували пляжні вбиральні, подали питну воду в водозабірні колонки. Наразі замовили виготовлення кошторисної документації на ремонт бетонних сходів спуску з дамби.

Дно річки Стир обстежили водолази на предмет виявлення сторонніх небезпечних предметів та конструкцій. Всі виявлені затоплені предмети підняли на поверхню за допомогою крана. Також уклали угоду з ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» щодо проведення періодичного лабораторного контролю за якістю води і ґрунту на пляжі та місці масового відпочинку на Теремнівських ставках.

Завершують роботи з реконструкції ротонди, яку віддали в оренду та розробляють проект з облаштування сцени.

Окрім цього, на алеї ліворуч від головного входу в парк створять арт-об’єкт – алею ліхтарів, кожен з яких матиме символіку різних підприємств міста. Об’єкт планують відкрити вже за два тижні.

Коментарі
13 Червня 2017, 17:26
Приємно, що пропозиції та ідеї лучан знаходять своє втілення.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром