Від укусів собак постраждало більше шести десятків мешканців Луцька і Луцького району

12 Червня 2017, 15:35
1772

У травні у Луцьку та Луцькому районі за медичною допомогою звернулися понад 60 осіб, які постраждали від укусів собак, третина потерпілих – діти.

Влітку, коли школярі мають канікули й більше часу проводять на вулиці, подібні неприємності трапляються частіше. Нерідко малеча потребує хірургічної допомоги, зазнає важких психологічних травм. Але навіть якщо ранка невелика, наслідок спілкування з песиком чи котиком може бути дуже серйозним, інформує Волинь.
 
За даними лабораторії ветеринарної медицини на Волині за неповних 6 місяців цього року сказ у тварин підтверджено у 29 випадках, майже половина з них — у лисиць. Також грізну недугу виявлено у 7 собак та 8 котів.

Медики нагадують, що в Україні щорічно реєструються поодинокі випадки сказу і серед людей. У 2014 році помер від цього захворювання хлопчик із Ківерців, якого вкусив невідомий пес.

Симптоми недуги проявляються не відразу. У людини інкубаційний період може тривати місяцями (від 30 до 100 днів і більше). Вірус сказу передається не тільки через укус, а й при обслиненні шкіри хворою твариною.

Тому необхідно пояснювати дітям, яку небезпеку становлять контакти з бродячими тваринами.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром