Студенти-музейники провели екскурсію-квест Старим містом

12 Червня 2017, 10:55
2019

9 червня у історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» відбулася цікава та нетрадиційна екскурсія – екскурсія-квест «Легенди Старого міста».

Розробили та творчо і креативно провели захід у рамках вивчення екскурсійної методики студенти 4 курсу спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури».

На першій зупинці  площі «Братський міст» екскурсантів поділили на дві команди – червону та синю. Кожна з них отримала карту Старого Луцька, а відгадавши загадку про Братський міст – підказку про наступну зупинку.


Дві команди рухалися різними шляхами до спільної фінальної точки, але кожна з них на своєму шляху зустрілася із героями легенд Старого Луцька: княжною, яка врятувала рідне місто від татарських завойовників, католицьким єпископом Бернардом Мацієвським, настоятелькою монастиря бригідок, вагітною жінкою та привидом злодія Валентія Лонського.



Кожен із героїв розповів одну із історій свого життя та дав кожній із команд завдання. Екскурсанти ділили порівну гроші, відповідали на запитання, складали пазли, читали вірші. Цікаво, що допомагали шукати підказки та героїв пересічні лучани, які із цікавістю спостерігали за квестом.

У кінці екскурсії команди отримали солодкі подарунки та пізнавальну літературу про Луцьк.



















 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром