Коли тринадцятий гравець – не міф: боратинська «Ласка» виходить у лідери чемпіонату Волині з футболу

12 Червня 2017, 08:14
3961

У гарному та безкомпромісному поєдинку підопічні Олександра Антонюка здолали сенсаційний «Стир» та як мінімум до наступної гри «Ковеля-Волині» вийшли на першу сходинку турнірної таблиці обласної першості.

Ну ось нарешті автор цих рядків дістався до обласного футболу 2017 року. Символічно, що нинішній сезон чемпіонату Волині для нього починався також у Боратині. Щоправда, тепер статус фаворитів у гравців «Ласки» не був таким явним: через різні причини Олександр Антонюк залишився без добрячого шматка свого складу. Тож на матч проти Старого Чорторийська, який набрав крейсерський хід у чемпіонаті та впритул підтягнувся у таблиці до лідерського тріо, боратинська команда виходила майже без запасних.

Окремого відступу у цьому тексті заслуговує Її Величність Федерація футболу Волині, яка не припиняє дивувати інформативністю свого сайту. Ось і цього разу, довірившись розкладу ігор станом на суботу, Ваш покірний слуга приїхав на матч на 15:00 і… побачив порожній стадіон. Як виявилось, в останній момент усе переграли, і протистояння перенеслося на дві години уперед. Мовчимо про багато інших неприємних моментів та слізно просимо: зробіть щось з нормальною інформацією на ненормальному сайті! А то складається враження, що чемпіонат з шикарною конкуренцією та рівнем команди грають не для вболівальників, не для області і навіть не для планети Земля…

А тим часом, доки гравці «Ласки» активно розминалися, а їх суперники лінивенько так стягувалися до футбольного поля, до стадіону під’їхав довжелезний автобус з гостьовими вболівальниками. Утім, хто на автівці, хто велосипедом, хто навіть скейтбордом – для рівності підтяугнлися і місцеві, тож спекотно під час гри було не лише на полі, а й на трибунах!

З перших хвилин самого матчу «Ласка» взяла на себе роль справжнього господаря зеленого газону з прагненням помститися за поразку на виїзді (1:2) у попередній грі цих команд. І на 10-й хвилині гри це дало свої плоди – атаку своєї команди влучним ударом з меж карної зони завершив Максим Ядловський – 1:0. А замість прагнень відігратися гравці «Стиру», як «підбитий» боксер, почали пропускати напівсмертельні атаки у вигляді контршансів Боратина. За інтригу до самого кінця поєдинку вони повинні дякувати лише одній людині – Владиславу Сніжку, підперезаному Її Величністю Фортуною. Якби Владислав Гаврилюк, його тезка Козачок та той-таки Максим Ядловський реалізували бодай половину своїх стовідсоткових можливостей забити – підопічним Олександра Антонюка можна було відкорковувати шампанське уже в перерві матчу…

Під кінець першого тайму такий тиск на ворота «Стиру» дещо вщух. А доки автор цих рядків ловив у об’єктив голову ФФВ Віталія Кварцяного (а оскільки цього дня був дуже добрий – не взяв на себе відповідальність помучити керманича «Волині» запитаннями про клуб та бездіяльність Федерації), вболівальники десь піймали себе на думці, що така нереалізація моментів може дорого обійтися «Ласці». І вгадали – на останній хвилині першого тайму у штрафному майданчику боратинської команди самісінького залишили Андрія Костюченкова. А той не вибачив та розстріляв ворота Олександра Ярмощука – 1:1.

Такий поворот аж ніяк не входив у плани господарів поля. А доки вболівальники відходили від шалених танців загіпсованого шанувальника «Стиру», а невтомний автор пішов ловити у об’єктив зовсім юних футбольних талантів Боратина, команди вийшли на другий тайм. А він виявився не таким насиченим на атаки «Ласки», як перший: гості нормалізували гру в захисті й протягом довгого часу не давали розгулятися біля власного штрафного майданчика.

Чесно кажучи, до погляду на протокол дійсно був певен, що Олександр Антонюк був єдиним запасним гравцем своєї команди у цій грі. Тож не дивно, що заміна та вихід у перерві Дмитра Савлука десь минув поза його поглядом. А на 64-й хвилині трамованого Романа Іваницького замінив сам граючий тренер «Ласки». І до впевненої гри у захисті на 74-й хвилині він додав шикарнющий м’яч після кутового від Владислава Гаврилюка: «кулястий» після удару головою від Антонюка полетів прямісінько під поперечку без шансів для голкіпера «Стиру» - 2:1!

А після цього настала черга атакувати гостям, які будь що хотіли відновити статус-кво та паритет у рахунку. Утім, нападники «Стиру» Володимир Коваль та Петро Петрук раз за разом не діставали якісь міліметри до прострілів та подач невтомного правого крайка Андрія Костюченкова, а грамотними затяжками часу гравці «Ласки» довели матч до закономірної «вікторії». Таким чином, боратинська команда зупинила шалену 4-матчеву переможну ходу своїх суперників, а сама як мінімум до матчу «Ковеля-Волині» проти цуманського «Атлетика» вийшла на першу сходинку турнірної таблиці.

Слід відзначити, що у паралельній грі у Княгининку свій матч проти нововолинського «Шахтаря» з рахунком 2:1 виграли і чинні чемпіони Волині – «ЛСТМ». Уже в наступному турі посеред тижня боратинська команда поїде в гості до Володимира-Волинського, де зіграє проти «ДЮСШ-ВІК», а «будівельники» відправляться у «саме пекло» до Маневич та спробують, як і «Ласка», помститися «Стиру» за нещодавню поразку…













































 

Дмитро КУЗНЄЦОВ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром