Адміністративна реформа в Луцьку: місто – за, а села – проти?

24 Червня 2015, 13:48
8693

Луцькі депутати під час сесії міської ради підтримали звернення Богдана Шиби про можливе включення прилеглих сіл до складу Луцька. Але в селах не зовсім розуміють доцільність такого приєднання.

Зокрема, депутат Шиба запропонував звернутися до Волинської ОДА з тим, щоб включити до обласного центру такі населені пункти, як Рованці, Підгайці, Жидичин, Прилуцьке, Озерце та інші.

«Це відбуватиметься згідно чинного законодавства. Ми не можемо проігнорувати ці процеси», - заявив він.

Села ж навколо не розуміють необхідності такого об’єднання.

Голова села Лище Віталій Шкорупський розповідає, що про об`єднання з Луцьком вони поки що не говорять. Однак планують об’єднуватися з селом Підгайці. Мовляв, село значно потужніше за їхнє.

«По-перше, ми близько до них. По-друге, Підгайці фінансово сильніші за нас. На сесії сільської ради ми з депутатами обговорили це питання. Запросили керівників установ. І ми розуміємо, що для нас це об`єднання важливе», - розповідає він.

Чоловік не приховує, що об`єднання має не зовсім добровільний характер. Адже якщо селище відмовляється від цього, то і дотацій громаді не буде.

Він запевняє: Підгайцям з містом об’єднуватися не вигідно:

«Навіщо ми чи Підгайці потрібні Луцьку? Ми хочемо зберегти свою громаду. У них там своя інфраструктура. І в нас теж. Будучи з ними, ми будемо значно сильніші. А об’єднавшись з містом, цього всього не буде».

До слова, кілька тижнів тому заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук розповідав, що від Луцька пропозицій по об`єднанню не надходило.

«Ми робимо запит ще раз. Але ніяких відповідей від них не отримуємо», - зазначив тоді він.

Ймовірно, що  луцькі депутати заворушилися. І тепер процес матиме нову форму.

 

 

Коментарі
24 Червня 2015, 17:59
<p>модерн-експо зареєструвалось в струмівці щоб платити менший податок</p>
25 Червня 2015, 14:11
при чім тут Модерн-Експо???? не має чим вовк какати, то ликами
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром