Будинки замість річки: забутий романтичний куточок старого Луцька

10 Червня 2017, 13:13
6285

На місці, де нині стоять будинки, колись був річковий канал та оригінальний куточок для прогулянок.

Фото частини Старого міста опублікували Хроніки Любарта.

На світлині зображена річка Глушець від Братського моста (колишня назва – Возз’єднання) до впадання річки у Стир, паралельно нинішній вулиці Ковельській.

На цьому місці сьогодні стоять будинки на Ковельській від Хрестовоздвиженської церкви до сучасного моста. Приблизно до середини ХХ століття це був оригінальний куточок для прогулянок. Тут був влаштований маленький дерев’яний пішохідний мостик, яким прогулювалися до берегів Стиру.

У роки сильного підйому рівня води цей шматочок Глушця використовували як канал для човнів. Мешканці прилеглих будинків швартували тут свої судна, а в сухі літа ті човни зберігали на подвір’ях.

Після Другої світової війни ситуація стала змінюватися. Старі будинки поволі зносили. Річку Глушець осушили. Зникла пам’ять про цей романтичний куточок старого Луцька, який залишився тільки на фотографіях того часу. Неподалік цього місця була пристань. Пізніше пристань перенесли до моста на Шевченка.

Шматок річки Глушець
Шматок річки Глушець

Вулиця Ковельська в наш час
Вулиця Ковельська в наш час

 

Коментарі
11 Червня 2017, 02:20
Будинки розвалити,людей порозганяти,пустити тудою річку бо вона там колись була-все згідно вчення ,,хранителя философского камня,,м.Луцька,а також великого пошановника одностатевих відносин І.Левчука.СТИДОБА.
11 Червня 2017, 22:29
Історик ти що ідіот?
12 Червня 2017, 00:10
Цілком підтримуємо історика.Треба слідкувати за подіями,щоб потім не обзивати людей ідіотами.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром