«Всі бояться, аби нова влада не призначила сюди якогось засланця», – театрали в очікуванні нового директора драмтеатру

10 Червня 2017, 09:37
2159 Джерело: zb2.com.ua

Через два тижні відбудеться відкритий конкурс на заміщення вакантної посади директора Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, громадськість матиме змогу спостерігати за проведенням відбору у режимі онлайн.

Зокрема, як повідомила спеціаліст управління культури Волинської ОДА Інна Юфимчук, вже двоє осіб подало заявки на участь у конкурсі. Також є ще третій претендент, який завершує остаточне оформлення та подачу документів – пишуть Хроніки Любарта.

«Відповідно до положення про проведення конкурсів буде створено конкурсну комісію, до якої увійдуть: 3 члени органу управління, 3 представники трудового колективу та 3 представники громадських організацій у сфері культури. Усе відбувається відкрито та прозоро і трудовий колектив матиме змогу заслухати кандидатів і безпосередньо вплинути на рішення щодо обрання нового директора драмтеатру», – запевнила Інна Юфимчук.

Так, за її словами, вже 11 червня завершиться прийом заявок від кандидатів на посаду. Одразу ж після того начальник управління видасть наказ про формування конкурсної комісії, тому представників громадськості просять не зволікати та при бажанні взяти участь — подати заявку. Представників громадських організацій відповідно до положення обиратимуть методом жеребкування. Лише після цього буде призначено дату відкритого конкурсу, який відбудеться у 2 етапи.

«Кожен з кандидатів матиме змогу відкрито озвучити свої плани розвитку Волинського драмтеатру і за рішенням конкурсної комісії буде обрано директора. Хто це буде — матимуть змогу вирішити і представники трудового колективу», – зауважила Інна Юфимчук.

Тим не менше, стало відомо, що на посаду директора драмтеатру також подався і нинішній тимчасово виконуючий обов’язки Анатолій Глива. Нагадаємо, він очолював Волинський обласний облмуздрамтеатр імені Тараса Шевченка ще з 1 лютого 2011 року. Однак, 13 грудня 2016 року його звільнили з займаної посади у зв’язку з закінченням терміну дії контракту. Щоправда, він по сьогодні лишився тимчасово виконуючим обов’язки директора і попри 65-річний пенсійний вік не має наміру полишати крісло директора.

Джерела в стінах драмтеатру повідали, що частина трудового колективу, попри всю повагу до Анатолія Гливи, хотіла б бачити на цій посаді більш молоду та амбітну людину. Директора зі свіжими ідеями та методами в організації робочого процесу.

«Звісно, наш драмтеатр є в комунальній власності і має незначне фінансування з бюджету, але він має великий потенціал для розвитку. Нам треба йти в ногу з часом, а не сидіти в совдепії. Навряд наш Глива готовий до кардинальних змін у менеджменті. З однієї сторони фахівців такого рівня з відповідною освітою майже немає, а з іншої сторони… у нас неймовірна технічна база та високопрофесійний колектив. Але ми на Волині — єдиний театр, тому діватись багатьом спеціалістам просто нікуди», – зауважила працівниця театру, яка побоюється упередженого ставлення в майбутньому.

Жінка відмітила, що хотілося б, аби конкурс провели відкрито і врахували думку більшості трудового колективу.

«Мали відбутись збори трудового колективу, аби вирішити питання про делегування когось з працівників на конкурс в якості так званого журі. Та швидше за все пошлють того, кого треба, хто скаже, що увесь колектив за Гливу. Ніхто не хоче втратити роботу чи постійно наражатись на тиск керівництва. Але ще більше всі бояться, аби нова влада не призначила сюди якогось засланця. Тут народ простий, інтелігентний, театрали не люблять чужих людей без досвіду і знання особливостей роботи цеху. Напевно весь колектив би хотів побачити та послухати кандидатів, аби нам реально не підсунули якогось засланця», – зауважила працівниця драмтеатру.

Тож у громадськості лишається ще тиждень до завершення прийому заяв у кандидати на посаду директора Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка. Тим не менше, за даними джерел серед вже зареєстрованих кандидатів подалися Анатолій Глива та зовсім нове обличчя у театральній сфері, проте з вагомим послужним списком. Третій кандидат досі остаточно не прийняв рішення та не подав усіх документів, оскільки вже мав відношення до волинського театру і побоюється нерівної конкуренції, зокрема впливу Анатолія Гливи на конкурсний комітет, підтримкою якого він заручився заздалегідь.

Коментарі
11 Червня 2017, 00:50
" працівниця театру, яка побоюється упередженого ставлення в майбутньому." Ще б не побоюватись. Це ж не "совдепія".
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром