Сквер на Кравчука: міні-автошкола, мікрофутбол та скандальна «пивнуха»

09 Червня 2017, 19:45
3439

Два боки одного скверу, війна за літній майданчик та улюблене місце збору місцевих дітей – продовжуємо розповідати про сквери нашого міста.

Ця ділянка площею 0,36 га розташована між вулицями Кравчука та Конякіна одразу попід торговим центром «Слон». Статус скверу їй надали 30 березня 2016 року.

Утім, і до цього місцевий дитячий майданчик став відомим на все місто. Два роки тому люди вийшли захищати місцевого підприємця, який свого часу власноруч зробив ці атракції для тутешніх мешканців. Самому ж власнику сусіднього кіоска відмовили у продовженні оренди ділянки. Як виявилось під час виїзду депутатської комісії, чоловік дійсно збудував не зовсім законну споруду, площа якої перевищувала вказану в дозволах. Тож минулого року питання обранці громади та відповідні служби все ж вирішили в обох напрямках: і частину споруд демонтували, і недоторканість дитячого майданчика статусом скверу забезпечили.

До слова, люди побоювалися не лише за долю дитячого майданчика, а й за іншу сторону скверу, на якій, окрім чогось на кшталт газової підстанції, більше нічого не було. Розповідали, що там також хотіли «вліпити» якийсь «гендель». Утім, тепер для таких починань законних підстав ні для кого уже не буде.

Ну а сам дитячий майданчик вражає своєю оригінальністю. Для дітей тут є і доріжка з розміткою, де вони влаштовують щоденні тест-драйви своєму транспорту, і дуже крихітне футбольне поле, де перші кроки славетної кар’єри можуть робити майбутні «зірочки» волинського спорту. Емоційні скульптурки грибів яскраво компонують із шаховою дошкою, яка викладена бруківкою, а територія всіяна лавочками, то ж тут щодня відпочивають десятки й навіть сотні лучан. Будемо вірити, що у майбутньому в нашому місті подібним чином облагородять більше різних територій. І не лише накриваючи цим свої бізнес-інтереси…



























 

Дмитро КУЗНЄЦОВ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024