Натужно, але з волею і характером: лучанки за крок від перемоги у національній Універсіаді

09 Червня 2017, 18:22
2472

Волинські волейболістки-студентки у справжньому «матчі нервів» переграли опоненток з Чернігова та вийшли до фіналу всеукраїнських змагань.

У п’ятницю, 9 червня, у спортивному залі Волинської ОДЮСШ відбулися півфінали Універсіади. Підопічні Богуслава Галицького змагалися з волейболістками з Чернігова. Як згадав керманич команди після гри, гості з Північної України останнім часом не зовсім зручні опоненти для наших дівчат, тому слід було налаштовуватися на нелегку гру.

Того ж очікували і глядачі на трибунах. Зокрема, крім любителів волейболу та майбутніх суперниць волинянок із Тернополя (на чолі з екс-лідером нашої команди Оленою Туркулою, яка спостерігала за грою разом з дочкою), за усіма принципами спортивної солідарності за Луцьк вболівали і гравець футбольної «Волині» Євген Котюн, а також Ілля Бедлінський – представник «Волиньбаскета».

Уже у першій партії було видно, як обидві команди воліли пройти до вирішального етапу змагань: однак не за результативними діями, а за кількістю сумбуру, поспішних рішень та помилок. Волинянки раз за разом відривалися від суперниць (5:1, 9:5) і щоразу втрачали перевагу в рахунку. А наприкінці першого ігрового відрізку декілька помилок поспіль, а також декілька вдалих атак гостей з Чернігова призвели до того, що першу партію луцькі волейболістки все ж програли – 22:25.

А от коли «запахло смаженим», Богуслав Галицький зробив мінімальну кадрову зміну (замість Марини Скрипник на майданчик вийшла її колега з Южного Діана Карпець), а разом із нею суттєво додали й усі інші лучанки. Як наслідок, уже в середині партії дівчатам із Чернігова можно було готуватися до наступної – після ривка суперниць вони поступалися 3:15. А волинянки до завершення чверті зберегли впевнену перевагу, і та ж сама Карпець потужним «контрольним» зрівняла рахунок у матчі – 25:13.

Поступалися 0:5, а потім вели 6:5 наші волейболістки у третій партії, яка стала своєрідним «парадом помилок» на майданчику ОДЮСШ, а тренери обох команд за якісь декілька хвилин використали на двох три тайм-аути. Доля середнього ігрового відрізку вирішилась після того, як лучанки, нарешті, налаштували свій блок. Тетяна Яцків, Любов Ужва, Ірина Собчук та партнерки згадали про «бомбардування» території Чернігова і зробили свою справу – 25:18.

По суті, третя партія і стала переломною у грі: далі лучанки впевнено тримали суперниць на дистанції від себе. Особливо в останньому ігровому відрізку старалась Олена Рудик, яка і блокувала, і зв’язувала, і забивала чимало важливих м’ячів. «В останній партії добре виходило стежити за грою і підловлювати суперниць на таких моментах», - зізналася після матчу сама волейболістка.

А на контрольний м’яч у грі, який лучанки забили аж з п’ятої спроби, емоційний Богуслав Галицький, який встиг висловити своє невдоволення суддівством, дав зіграти ще одній вихованці южненського волейболу – Катерині Дуднік. А самі дівчата, маючи комфортну перевагу в рахунку, неймовірного «камбека» суперниць не допустили – 25:20 та підсумкові 3:1 у матчі.

У фіналі луцькі волейболістки зустрінуться з принциповими суперницями з Тернополя, які у другому півфіналі впевнено переграли львів’янок – 3:0 (25:22, 25:11, 25:14). Гра відбудеться завтра о 12:00 у залі Волинської ОДЮСШ.  

































Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром