Охорона новорічних ялинок та «мисливська катавасія»: про що розповідали дошкільнятам в музеї

08 Червня 2017, 20:48
1985

У Волинському краєзнавчому музеї провели екологічний урок «Малятам про малят – звірят і пташенят».

Дійство присвятили Всесвітньому дню охорони навколишнього природного середовища, повідомляють у Музейному просторі Волині.

Учасниками заходу стали вихованці ДНЗ № 6. Дітям розповіли, як охороняють новорічні ялинки, підгодовують птахів і звірів у зимовий період, проводять місячники тиші у травні та червні, розчищають джерела.

Юні захисники природи переглянули мультфільм «Про кота, Васю і мисливську катавасію», зробили висновки про шкоду фактору турбування для живої природи. Малят познайомили з багатствами волинських лісів, правилами відпочинку на природі та безпечного поводження з вогнем.


 

Дошкільнята отримали нагоду перегорнути сторінки Червоної книги України, зустрітися із її «мешканцями» в експозиції відділу природи, з’ясувати причини зменшення кількості багатьох представників волинської флори і фауни.

Познайомились малята з птахами, які живуть поряд із людиною: горобцем, сірою вороною, круком, білим лелекою, зозулею, сорокою, совою – героями казки Лесі Українки «Біда навчить».



 

Чудові пташечки-свищики, персонажі твору нашої видатної землячки, виготовлені та подаровані музеєві волинським гончарем Анатолієм Філозофом – гостем музею. Майстер продемонстрував музичні можливості своїх виробів.

Діти спробували і свої сили у грі на свищиках і народних таночках «Два веселі гуси» та «Ой, у лузі калина».

Нещодавно у Волинському краєзнавчому музеї провели театралізоване дійство.






Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром