Технології, які змінюють Україну: ПриватБанк впроваджує розрахунки за допомогою QR-коду

08 Червня 2017, 20:08
3741 Джерело: PaySpace Magazine

У Луцьку безготівковий розрахунок за допомогою QR-коду уже діє в медичних закладах та автошколах, а керівництво банку готове впроваджувати інноваційні технології на усіх підприємствах, які виявлять бажання стати зручнішими для клієнтів.

Директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко розповідає, що наразі більше 3 мільйонів українців щодня користуються мобільним додатком «Приват24», тому установа постійно працює над тим, аби впроваджувати для клієнтів нові сервіси. Відтак, однією з передових технологій, яку ПриватБанк почав втілювати в життя стало використання QR-кодів.

Керівник напрямку платежів і переказів Північно-Західного РУ ПриватБанку Олександр Нерук розповідає, що використання QR-кодів дозволяє перенести віділення банку на підприємство. Тобто клієнт може здійснити платіж за ті чи інші послуги просто відсканувавши смартфоном QR-код та обравши суму платежу.

Наразі у Луцьку за допомогою цієї системи вже можна оплачувати послуги в управлінні з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради (басейн), Волинському обласному спортивно-технічному клубі сприяння обороні України (автошкола), Державному архіві Волинської області, ПП Автомобільна школа АС, благодійному фонді розвитку «Авангард», благодійному фонді розвитку ДНЗ. Невдовзі така ж система оплати запрацює у Луцькому зоопарку та Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні.

Кожне підприємство може звернутися до ПриватБанку та впровадити у себе систему оплати за допомогою QR-кодів.

Чи не найбільшою перевагою використання QR-кодів є можливість впровадження безготікової оплати за проїзд у міському транспорті. За словами Олександра Нерука, міському транспортному підприємству достатньо розмістити стикери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту. Пасажиру для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно лише завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 та відсканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у тролейбусі. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

До оплати проїзду в транспорті за допомогою QR-коду та Приват24 вже підключені такі міста як Львів, Херсон, Дніпро, Івано-Франківськ, Чернігів, Конотоп і Біла Церква. Також після того, як клієнт здійснив платіж є можливість налаштувати зворотній зв'язок – запитати, чи все сподобалося, які недоліки є на підприємстві і т.п.

Не менш цікавим проектами ПриватБанку є створення електронної карти студента. Така інновація дозволить навчальним закладам економити кошти на виготовленні студентських квитків та унеможливить його втрату. Основні можливості цифрового студентського квитка – це пільговий проїзд при оплаті QR-кодом. Також це буде своєрідна платформа для спілкування з іншими студентами, розміщення розкладу та персональних навчальних планів.

Ще одна інновація – цифрова карта містянина, яка буде своєрідним ідентифікатором громадянина. Завдяки картці жителі міста матимуть змогу отримувати повідомлення про відключення води, ремонти вулиць і т.п. Також у мобільному додатку буде можливість скористатися послугами ЦНАПу.

Невдовзі усі напрацювання ПриватБанку представлять міській владі.

Ліцензія НБУ № 22 від 05.10.2011 р.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром