Петицію проти неякісної реклами розгляне міськрада

18 Листопада 2015, 09:46
5623

Лучанин зініціював підпис голосів щодо масштабної зачистки міста від рекламного сміття, станом на 18 листопада петицію підписали 328 осіб з 300 потрібних.

Петиція Анатолія Котлюка зібрала необхідних кількість голосів для розгляду у міській раді.  

Городянин вважає, що «Луцьку потрібна чистка від візуального забруднення, до якого призвело заклеєння вулиць міста зовнішньою рекламою. Вона спотворює місто. Замість того, щоб створювати єдиний малюнок, який гармонійно поєднується з будівлями Луцька, вона покриває їх великими брудними плямами».

Також недоречними названо великогабаритну рекламу  і частину вивісок.

«На жаль, більшість бізнесменів дбає про привернення уваги клієнта, а не про вигляд міста, в якому він працює», – зазначено в петиції.

На думку Анатолія Котлюка, Порядок, який регулюю вигляд зовнішньої реклами у Луцьку, неефективний.

«Пропонуємо міській раді цивілізувати рекламу шляхом змін у Порядку, залучивши до його створення не чиновників, а експертів у галузях дизайну та містобудування. Можливо, й за кордону. Також пропонуємо заборонити великогабаритну рекламу в центрі міста взагалі. Приміром не лише білборди навпроти ЦУМу, але й великі розтяжки на «Пано». Ці «об'єкти реклами» замінити на великі малюнки вуличних митців, приміром, мурали», –  зазначає автор петиції. 

Нагадаємо, що у міськраді вже пообіцяли розібратися з неякісною рекламою.

Читайте також Петицію про перенесення Центрального ринку розглянуть у міськраді.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром