У Луцьку говорили про створення комфорту для людей з інвалідністю

07 Червня 2017, 22:27
2242

Відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення.

Сьогодні у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста за участі першого заступника міського голови Григорія Недопада, заступника міського голови Олександра Рачкова, директора департаменту соціальної політики Тетяни Книш, керівників інших структурних підрозділів міської ради, представників громадських організацій, – повідомляють у прес-служби Луцької міськради.

Під час засідання було розглянуто пропозиції членів комітету доступності до плану роботи комітету на 2017 рік, який передбачає ряд організаційних заходів щодо створення сприятливих умов життєдіяльності для людей з інвалідністю. Люди з обмеженими потребами просили врахувати потреби маломобільних груп населення міста при проведенні ремонту доріг, тротуарів та прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків. Запропоновано вжити заходів щодо забезпечення комфортного пересування людей з інвалідністю різних нозологій громадським транспортом міста та здійснювати облаштування зупинок громадського транспорту з урахуванням потреб людей з інвалідністю тощо.

Окрім того, члени комітету доступності заслухали інформацію про хід виконання доручень від 15 грудня 2016 року та провели аудит доступності приміщення КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2». Люди маломобільних груп відзначали, що у цьому медичному закладі створені належні умови для їх пересування, проте ліфт вузькуватий для перевезень інвалідів у візочках, тож просили згодом його замінити на більший. А ще вони хотіли, щоб на наступному засіданні комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста були присутні керівники Луцького підприємства електротранспорту та «Нової пошти».

Директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш поінформувала про Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю на 2017 рік, аналогів якої немає в Україні. Вона допоможе залучати людей з інвалідністю до надання послуг, що мають суспільно-корисну спрямованість та відповідають потребам громади міста. Зокрема, люди з захворюваннями опорно-рухового апарату зможуть формувати справи, а з послабленим зором - надавати консультації.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром