У Луцьку помпезно відкриють літній туристичний сезон

07 Червня 2017, 19:55
2044

10 червня наш Луцьк на декілька годин знову стане Лучеськом Великим на Стиру.

У цей день о 17-й годині Театральний майдан міста заповнять актори театру «ГаРмИдЕр» та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка у середньовічних образах, лицарі з Луцька та Львова, музики, танцівники та артисти кінного театру «Каретний двір», – повідомляють у луцькій мерії.

Яскраву врочисту ходу до площі перед Луцьким замком очолить князь Вітовт (образ втілить відомий ведучий Андрій Зубенко). А там розпочнеться справжня середньовічна круговерть! Злине пісня во славу Вітовту від чоловічої групи хору «Оранта», відбудеться символічне повернення його корони. Усіх присутніх почастують найбільшим у Луцьку медівником, рікою литимуться медові напої. Якщо ви прийдете у середньовічному костюмі, то можете виграти путівку на двох від туристичної агенції «Нові Мандри».

Активні учасники ігор отримають якщо не вечерю від закладів харчування, то, принаймні, кошик харчів до князівського столу.

На ристалищі зійдуться у герці звитяжному лицарі «Айна Бери», «Княжої забави» та «Чорної Галичі». Кружлятимуть у танці дівчата із «Княжої забави» та «Wonder girls». Атмосферу середньовіччя творитиме ансамбль старовинної музики «Kings & Beggars», реконструктор середньовічних музичних інструментів Віктор Іщук. Міщанка Оксиня закликатиме до свого історичного намету, щоб розповісти незнані історії Лучеська, а юні художники із студії «Вулик» малюватимуть портрет князя Вітовта.

 «ГаРмИдЕр» запросить дітей у колоритний театр ляльок, дивуватиме середньовічним фарсом, розказуватиме містичні історії та розважатиме давніми іграми та забавами.

Багато цікавого підготували майстри із «Рукотворів Волині». Вони будуть разом із учасниками: гончарити, ткати, валяти, плести з трави і соломи… І це ще не все. Ковальство, каліграфія, приміряння середньовічних костюмів і знімкування в них, гра на музичних інструментах, їзда на конях — вибирайте, що вам більше до душі! А поміж забавами, звісно, матимете нагоду скуштувати страв давніх, за рецептами князівських часів приготованих.

 Переможців конкурсів фестивальних буде запрошено взяти участь у прем'єрі нічної екскурсії «Романтика і містика Лучеська» від туристичної агенції. А завершиться «Князівський бенкет» вогняним дійством після 22-ї години.

І – вхід вільний. Це свято для усіх містян і гостей Луцька — відкриють літній туристичний сезон.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром