Лучанка звернулась до Верховної Ради, аби та негайно втрутилась у виборчій процес у місті

01 Червня 2017, 12:31
2295

Мешканка обласного центру Волині звернулась до Верховної ради України з проханням посприяти прискоренню початку виборів міського голови Луцька.

Про це Орися Харитонюк повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вчора, 31 травня, була надана відповідь на електронну петицію «Не дозволити Ігорю Поліщуку позбавити лучан права обрати міського голову». У відповіді вказано, що направлення будь-яких інших додаткових документів для вирішення питання про призначення Верховною Радою України позачергових виборів міського голови чиним законодавством не передбачається. 

Лучанку така відповідь не влаштуала, тому вона  відправила звернення до Комітету Верховної ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

У зверненні пояснила ситуацію, яка склалась у Луцьку,  і додала:

«Оскільки через правову прогалину, яка виникла в результаті того, що у ваших рекомендаціях вказано, що потрібно надіслати завірену копію вказаного рішення, а в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» такої норми немає, страждають жителі міста Луцька, так як нелегітивно обрана міська влада проводить переформатування виконавчого комітету, начальників виконавчих органів міської ради, голів постійних комісій Луцької міської ради, директорів комунальних підприємств. 

У зв’язку з тим, що у місті панує хаос та концентрація усієї влади міста в руках політичної сили УКРОП, прошу аби Верховна Рада України негайно призначила позачергові вибори Луцького міського голови у строки, передбачені ч.3 ст. 14 Закону України «Про місцеві вибори» а саме, не пізніше ніж у дев’яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень міського голови».

Читайте також: СБУ надіслала офіційного листа покійному меру Миколі Романюку

Коментарі
02 Червня 2017, 01:52
...Усе вірно, тільки правильно писати "легітимного"...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром