У Луцьку влаштували тепле свято до Міжнародного дня захисту дітей

31 Травня 2017, 21:54
3432

Гості затишного кафе були особливими – адже тут зібрались сім'ї, які втратили коханого чоловіка та люблячого тата. 

Теплі та дружні посиденьки відбулись у вівторок, 30 червня, у кафе «Ідем зайдем» в обласному центрі Волині.

Ці жінки заслуговують на велику повагу: попри трагедію у родині вони намагаються зберегти моменти радості та роблять усе аби їхня малеча посміхалась.

Захід розпочала Тетяна Доброжанська, яка очолює благодійну Громадську організацію «Квітка Полісся». 

Вона привітала мам та діток з святом, побажала гарно провести час. Також, від неї ми дізнались, що спонсорував свято депутат міської ради Петро Нестерук. На святі була присутня його дружина Неля.



Тим часом, дітвора робить замовлення та охоче фотографується. Вони радо сприймають щось нове, легко ідуть на контакт. Хтось аби приїхати на свято подолав чималу відстань, були сім'ї з Нововолинського, Володимирського, Луцького району та міста Луцьк.



1



Аби розвеселити діток, на свято запросили фокусника. Ще юний, але уже майстер своєї справи Микола Дубина вразив малечу своєю віртуозністю та харизмою. Хлопець разом із своїм товаришем Юрієм приїхали зі Львова.

Вигинання металевої ложки – фокус, який запам'ятається дітям надовго. Вони уважно та насторожено спостерігали за Миколою, але дивовижний секрет не розгадав ніхто.
Номери з кульками та мотузками не аби як розсмішили усіх присутніх, акторська гра разом із цікавими витівками зробили своє.

1

1

1

1

1


Також, на святі можна було насолодитись двома чудовими музичними номерами. Хлопці зачарували мам вишуканим співом та грою на гітарі. 

Глядацький зал запалили виконанням пісні «Ми – хлопці з бандерштату». Крім того, юнаки назвали цю композицію гімном міста Львів.

Потужний голос Юрія Квятковського передавав усю міць та силу, яка є у пісні. Слухаючи, батьки з дітьми підспівували артистам та аплодували.

1

1

1

1

1


Після музичних вітань дітворі принесли поїсти, смачні багети додали малечі енергії. А продовжив розважальну програму фокусник, який навчив дітей гратись з монетою та робити справжній сніг.
На обличчях бачимо посмішки, а радісні обговорення того, що відбувається переконують, що такі заходи потрібні.
1

1

1



1





Це підтримує і психолог Світлана Шараєвська. Жінка займається допомогою вдовам, які втратили своїх чоловіків на війні. Організація орієнтується на родини у Волинській області. Точну кількість вдов назвати не змогли, але зазначають, що у Луцьку їх більше ста.

– Ми організовуємо різні заходи для таких сімей, зокрема цей. Нещодавно їздили на Світязь, тобто, робимо усе, аби дітки гарно провели час, посміхнулися. Адже важке життя, коли в маленьких діток немає тата.

– Як ви спілкуєтесь з цими жінками?

– Ми любимо живе спілкування, але, на жаль, це трапляється не так часто. Та ми постійно у Вайбері, ділимось проблемами, підтримуємо одна одну. Тому, дякую Богу за інтернет!



– Скільки років вашій організації?

– Громадська організація «Територія 2.2» працює уже два роки. Раз на місяць усі жінки, які бажають приєднатись, з'їжджаються в одне місце. Ми спілкуємось, обговорюємо ситуації кожної. Адже ціль психолога це вилікувати, а налаштувати місток між стосунками, все що в нас є у житті – це стосунки, і якщо їх не буде, то потім прийдеться берегти пам'ять. Бог дає тільки ті випробування, які ми можемо пройти, і на їх долю випала нелегка місія. Але вони встали з колін і не оплакують так довго цю трагедію, завдяки цьому діти можуть зараз посміхатися. Сила в тому щоб встати. Тому я бажаю усім батькам і дітям сили й здоров'я, – переконує Світлана Шараєвська.



На заході хлопчики з дівчатками мали змогу проявити свої здібності у виготовленні іграшок. У цьому допомогла Лариса Навацька із студією «Творчість».

Разом з мамами вони створили м'ягкеньких, кольорових котиків. Іграшки мають прикрашати дверні ручки. 

«Нам дуже сподобалось, ми ще ніколи не робили іграшки самі» – ділиться враженнями дітвора.


1





1


1

2


2


2


Не обійшлось на святі й без десертів. Закінчивши роботу з котиками, діти смакували солоденьким. 

Хоч і на долю цих зовсім маленьких дітлахів випала важка доля, але завдяки спільній роботі та нелегким зусиллям вони продовжують вірити в краще.

1

1

1

1


На заході панувала тепла та домашня атмосфера. Діти та їх батьки провели час у дружньому колі.

До цього спонукало й обране місце для зустрічі. Інтер'єр кафе «Ідем зайдем» нав'язує невимушене приємне спілкування. Оригінальні стіни, столики зроблені з дерева та скла, витончені елементи декору приміщення.

1
















 

 

Марія ВАВРИНЮК

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром