Окружна: вірменам шукатимуть місце для будівництва храму

31 Травня 2017, 16:38
фото ілюстративне 1886
фото ілюстративне

Представники влади міркуватимуть над тим, де побудувати вірменський храм, щоб не ставити споруду в межах зеленої зони.

Про це стало відомо у середу, 31 травня, під час сесії міськради.

Нагадаємо, члени виконкому проголосували за підготовку містобудівних умов та обмежень на будівництво храму з господарськими приміщеннями Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви на вулиці Окружній.

Втім, депутати округів у мікрорайоні ЛПЗ Микола Яручик та Євген Ткачук зазначили, що жителі ЛПЗ виступають проти будівництва храму в зоні відпочинку. Адже будувати споруду планують у зеленій зоні.

«Нічого не маю проти релігійної громади, але люди не хотіли б втрачати частину Дубового гаю. Є 1023 підписів в листі від громади. Люди категорично проти цього», – зауважив Микола Яручик.

Натомість представник вірменської громади, староста релігійної громади «Сурб Саргіс» Михаїл Антонян попрохав таки дозволити будівництво храму на вказаній ділянці.

«Це не виступ, а крик душі. Після прийнятого рішення виконкому з’явилася іскра, а тепер вона потухла… У мене немає гарантії, що не пройде ще 2-3 роки, коли знайдуть інше місце. Вірменський храм – це унікальна споруда. Церква – не загроза для людей. Прошу вас почути цей крик душі, відкрийте серце», – зазначив Михаїл Антонян.

У підсумку депутати вирішили поки зняти з розгляду проект рішення на доопрацювання, щоб обговорити можливі варіанти заміни місця будівництва.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром