Заміщення голів: УКРОП ініціював зміну керівників постійних комісій

31 Травня 2017, 16:29
1814

За ініціативною депутатів-укропівців у Луцькій міській раді змінили трьох голів постійних комісій. 

Голосування відбулося на пленарному засіданні сесії у середу, 31 травня. 

Депутат Луцькради Микита Рабан розповів, що ініціативу про зміну голів комісій підтримали та підписали більше третини депутатів ради. Цікаво, що усі вони – представники фракції УКРОП у ЛМР та один депутат,  який покинув БПП «Солідарність» після приходу УКРОПу до влади у місті, зокрема на посаді в.о. мера. 

Зкрема це –  Петро Бойко (УКРОП), Сергій Шкода (УКРОП), Орися Залевська (УКРОП), Тетяна Янчук (УКРОП), Вікторія Побережна (УКРОП), Сергій Балицький (УКРОП), Юрій Безпятко (УКРОП), Сергій Савчук (УКРОП), Олександр Волинець (УКРОП), Борис Смаль (УКРОП), Олександр Кравченко (УКРОП), Юлія Дацюк (УКРОП), Микита Рабан (УКРОП), Олександр Козлюк (позафракційний).  

Відтак, Ігор Поліщук вийшов зі складу постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у зв’язку з виконанням ним обов’язків міського голови.  

Олександр Козлюк виявив бажання вийти з постійної  комісії з питань комунального майна та приватизації.  Натомість він очолить комісію з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, як до цього очолював Петро Нестерук (БПП «Солідарність»). 

Головою постійної комісії з питань  соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови стала Майя Шостак (ВО «Батьківшина»),  яка замістила на посаді Аллу Надточій («Самопоміч»). 

Головою постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів став Борис Самаль (УКРОП), який замінив Павла Данильчука («Народний контроль»). 

Не увійшла в жодну з комісій Юлія Вусенко. За словами Ігоря Поліщука, сталося це через те, що до міської ради від неї не надійшло відповідного клопотання. 

Проект рішення не містить пояснень та мотивації, чому відбулося заміщення голів комісій. Натомість Микита Рабан розповів про власну мотивацію щодо такого рішення. Відтак, він вважає, що Майя Шотак зможе краще знати спільну мову з профільним заступником, який опікується освітою – Григорієм Пустовітом (ВО «Батьківщина»). 

«Ми всі намагаємося працювати на конструктив, тому потрібна співпраця голови з профільним заступником. З Пустовітом у Маї Шостак буде більше конструктиву», – зазначив депутат. 

Також, на думку Микита Рабана, Олександр Козлюк має більше досвіду за Петра Нестерука у сфері підприємництва.

 «Козлюк Олександр має більший досвід, і він не настільки вузикоспеціалізований, як Петро Каленикович», – заначив Рабан. 

А Павла Данильчука зміщують, бо той не має економічної освіти, аби очолювати бюджетну комісію. 

«Критикують за те,  що фінансами керують політики, тому повинна бути економічна освіта. Наскільки мені відомо, у вас освіта не економічна. Ваші колеги по фракції не дадуть оминути ту обставину, що приходили люди і говорили про зловживання фінансові, у тому числі – ваші. У вас залишиться вплив у комісії – 1 голос». – розповів депутат. 

Натомість Артем Запотоцький підкреслив, що такі зміни мають чітке політичне підґрунтя. Мовляв, таким чином УКРОП замінив усіх голів, які свого часу не підтримали заміщення Юлії Вусенко на посаді секретаря ради. 

«Попахує  диктатурою. Всі, хто підтримав УКРОП при зміщенні Вусенко, ті залишаються при посадах у комісії. Хто не підтримав – заміщаються», – підкреслив депутат. 

Попри це, 23 депутати підтримали проект рішення, а Ігор Поліщук привітав нових голів комісій з обранням на посаду.

 

Софія СІЧКУН

 

Коментарі
31 Травня 2017, 22:18
Молодець Поліщук.Ато похапали мандати не маючи освіти і ходять паханами по місту.Плетуть язиками що небудь аби голосно,а бидлота виє від задоволення і кровю очі наливаються кого б затоптати.Це, друзі,називається махновщина.Тому не треба лякатися змінам.Поживемо- побачимо!
01 Червня 2017, 15:22
Поживемо- побачимо!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром