33-й квартал: неподалік від дитячих майданчиків – хащі борщівника

31 Травня 2017, 16:08
6941

На прибудинковій території в обласному центрі Волині зростає цілий «ліс» отруйних рослин, один дотик до яких може призвести до опіків І–ІІІ ступенів.

Про це на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 31 травня, повідомив Володимир Красуля.

«В Луцьку на "33"-му за тц "Тигрес", недалеко від дитячих майданчиків, буяє небезпечний "Борщівник Сосновського". Але це нікому не цікаво. Цеж не вибори секретаря чи голови міськради», – написав він.

Зазначимо, що проти експансії цієї токсичної рослини в Україні і Європі розгорнута боротьба.

Читайте також: Муніципали взялися за «неестетичні» кульбаби і будяки

Особливістю токсичної дії Борщівника Сосновського є те, що прозорий водянистий сік рослини при контакті зі шкірою викликає малопомітне подразнення, як від кропиви, але під дією сонячного світла в сокові активуються токсичні властивості, підвищуючи чутливість шкіри до ультрафіолету в сотні разів. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1—3 ступенів.

Опіки, особливо у перші кілька діб, схожі на термічні. Для них характерна гіперемія (почервоніння), водянисті пухирі. Опіки з'являються на вражених ділянках тіла не одразу після контакту, що б могло попередити подальший контакт з рослиною, а через 1—2 дні, розвиваючись поступово під впливом сонячного ультрафіолету. Місця уражень важко гояться, загострюються прояви інших шкірних захворювань.

1


 

Коментарі
23 Червня 2017, 11:56
Перестаньте сваритись в міськраді. Наведіть елементарний порядок в місті, бо вигонимо вас ще до виборів міського голови!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром