Луцьким копам не дали грошей, бо Вовченко «ігнорує» Поліщука

31 Травня 2017, 11:38
2509

Депутати Луцькради вирішили не надавати грошової допомоги Управлінню патрульної поліції, поки начальник поліції Олександр Вовченко не почне активніше співпрацювати з владою.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 31 травня.

Під час розгляду питання про перерозподіл міського бюджету голова бюджетної комісії Павло Данильчук запропонував виділити 300 тисяч гривень Управлінню патрульної поліції міста Луцька, оскільки деякі витрати патрульних не фінансуються з державного бюджету.

Проте секретар ради Ігор Поліщук нагадав, що Олександр Вовченко вже тривалий час з невідомих причин «ігнорує» оперативні наради, відтак в.о. мера не розуміє, у якому форматі має проходити співпраця між поліцією та міськрадою.

Нагадаємо, начальник патрульної поліції міста Луцька Олександр Вовченко півроку не був на оперативних нарадах міського голови.

«Я запитував, чому начальник не ходить на наради. Він так і не ходить. Я не розумію, в якому форматі проходить співпраця. Поки що я не розумію, на що виділяти кошти. Тому я би пропонував не спішити. Після того, як обговоримо шляхи і напрямки співпраці, тоді і будемо виділяти», – зазначив Ігор Поліщук.

Підтримав Поліщука і заступник мера Григорій Пустовіт, він зауважив, що місто не зобов’язане виділяти кошти на утримання патрульної поліції, адже це обов’язок держави. А коли мова йде про співпрацю, то вона не повинна бути односторонньою.

«Наша допомога не є обов’язковою. Патрульна поліція фінансується з державного бюджету. Вовченко може ходити, а може не ходити. Але, згідно програми, він має співпрацювати. Начальник має певні обов’язки, а співпраця – це не дорога в одну сторону. Ми хочемо, щоб патрульна поліція чула про проблеми і сприяла їх вирішенню», – зазначив Григорій Пустовіт.

Натомість Павло Данильчук зазначив, що місто не може не зважати на проблеми управління, оскільки від роботи патрульних залежить безпека лучан.

«Якщо у вас немає контакту з Вовченком, то дзвоніть до нього. Не варто переходити на особисте», – порадив Павло Данильчук.

Його підтримав і депутат Тарас Шляхтич та зазначив, що гроші варто виділити, а до начальника поліції можна направити лист та зобов’язати з’явитися в раду.

Попри це, більшість депутатів не підтримали пропозицію про виділення коштів для Управління патрульної поліції.

Коментарі
31 Травня 2017, 16:40
Мабуть бороду голить і бритва тупа...
31 Травня 2017, 23:24
Данильчук прогинається перед поліцаями.Хоче мати своїх пацанів.Блазень.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром