Німці у Луцьку молитимуться за гріхи предків

31 Травня 2017, 08:41
1907

До Луцька приїдуть німці, щоб символічною акцією з молитвою і конференцією вшанувати жертв Другої світової війни.

Приїзд делегації у складі 18 осіб планується 5-6 червня, розповів співорганізатор, президент Волинського автомобільного клубу Яцек Щот, - пишуть Хроніки Любарта.

Група осіб на чолі з пастором-лютеранином із Мюнхена періодично здійснює подібні мандрівки різними країнами. Їхня мотивація – символічне примирення.

«Вони знають, що їхні предки багато зла зробили на тутешніх землях як для поляків, так і для українців. І треба це проговорити. Вони хочуть показати свій приклад переживання минулого. В цьому трикутнику (українці, поляки, німці, – ХЛ) буде пошук того, що треба зробити, щоб у майбутньому були кращі відносини», – повідомив Яцек Щот.

6 червня планується конференція за участю православних з Луцька, католиків з Любліна та лютеран із Мюнхена у стінах Волинської православної богословської академії. Назва конференції – «Через важке минуле до поєднання». По тому – спільна екуменічна молитва у соборі святої Трійці.

Такі ж молитви відбудуться у католицькому соборі святих Петра і Павла та в Домі Євангелія (лютеранській кірсі).

Також німці хочуть покласти квіти біля пам’ятника розстріляним у Луцькій тюрмі, запалити свічки і спільно помилитися за усіх жертв Другої світової війни.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром