У Луцьку відбувся перший у світі чемпіонат із севенгеймс

29 Травня 2017, 18:01
3768

Дві команди, сім ігрових видів та один переможець – у спорткомплексі «Арена Спорт» започаткували новий вид колективного спорту та розіграли перший аматорський чемпіонат із севенгеймс.

Футзал, стрітбол, волейбол, гандбол, інлайн-хокей, флорбол та фрізбі – саме за цими сімома видами команди формували перші результати нового виду спорту. Головне правило «семи ігор» полягає у тому, що рахунки усіх видів боротьби між двома колективами сумуються.

«Чесно кажучи, можливо у світі є щось подібне, однак у такій редакції та з такими правилами і набором видів спорту ми заснували новий колективний вид – севенгеймс», - розповів головний організатор видовища Сергій Голоскоков.

На перші змагання із севенгеймс зібралися чотири аматорські команди, у кожної з яких були свої ігрові козирі. Зокрема, найбільш універсальною та досвідченою була команда «Спартак», за яку виступали ветерани спорту та діючі футзалісти-аматори. А вже у першій грі «червоно-білим» протистояла команда «Ракети», яка, у свою чергу, робила ставку на фрізбі та інлайн-хокей.

Треба зізнатися, що автор цих рядків лише під час змагань із севенгеймс зрозумів, що фрізбі грають на рахунок. За рахунок досвіду в такому виді спорту «Ракети» майже до кінця протримали інтригу в протистоянні зі «Спартаком». Як розповів гравець «космічної» команди Богдан Алєксєєв, такий екзотичний спорт уже набуває досить широкого розвитку в Україні.

«Зокрема, і на Волині ми уже організовуємо національні та міжнародні змагання з фрізбі, а у планах – розвиватися і у межах області та організовувати внутрішні змагання», - додав учасник змагань.

Ставка на фрізбі у «Ракет» майже зіграла, та все ж гандболом та волейболом господарі змагань (а за «Спартак» грало багато добре знайомих зі спорткомплексом «Арена Спорт» людей) зуміли вирвати перемогу в першому півфіналі та записати в історію перші підсумкові цифри у матчі севенгеймс – 36:25.

У іншому півфіналі зустрічалась фут зальна команда «Шігірюм» з Прилуцького, а також представники менш знайомого для загалу флорболу – учасники вищої ліги України з цього виду спорту з команди «New Life». Саме флорбол і став вирішальним у поєдинку цих колективів, а гравці «Нового життя» перемогли з рахунком 48:38 та вийшли до фіналу змагань.

«Це надзвичайно круті змагання, і нам, як флорболістам, трохи незручно було  грати той самий хокей на роликах чи стрітбол, однак усі ми прагнемо до універсалізації, а тому майбутнє у таких ігор, як севенгеймс, однозначно є», - поділився враженнями капітан команди «New Life» Роман Тенкалюк.

У фіналах такі «заруби» між командами були лише в окремих видах, а у більшості випадків усі «взяли своє» по своїй спеціалізації. А за підсумками змагань їх переможцями стала команда «Спартак». Друге місце посіли флорболісти з «New Life», а символічні бронзові нагороди турніру здобули «Ракети». «Світовий старт севенгеймс однозначно вдався, тож тепер можна працювати над розширенням географії цього виду спорту. Тому – запрошуємо усіх», - підсумував перший в історії турнір із севенгеймс його організатор Сергій Голоскоков. 




























 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром