До Львова, до Києва, за кордон: 70% молодих лучан хочуть виїхати з Луцька

29 Травня 2017, 12:18
2024

Згідно з соціологічним дослідженням, більше половини молодих людей мають намір залишити Луцьк у пошуках кращого життя. 

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у понеділок, 29 травня. 

Соціологічне дослідження провела ГО «Асоціація регіонального розвитку», яка наразі займається розробкою стратегічного плану розвитку міста Луцька до 2030 року. 

За словами керівника ГО Петра Гоцалюка, одним з пунктів плану розвитку є підвищення якості міського середовища, оскільки найбільшою проблемою Луцька є те, що з міста виїжджають молоді та кваліфіковані кадри. Згідно з проведеним опитуванням, 50% молодих людей вже планують виїхати з міста, а більше 70% хотіли б покинути Луцьк. 

Мігрувати лучани планують як до більш перспективних міст, таких як Київ та Львів, так і за кордон. 

«Проблема Луцька у тому, що з міста виїжджають кваліфіковані спеціалісти, а приїздять не такі підготовлені», – зазначив  Петро Гоцалюк.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
29 Травня 2017, 19:07
Одна частина Луцька працює на Завокзальний ринок, друга частина - на Центральний ринок. І все. Роботи ніде немає. Крім. звичайно, офіційних бюджетних сфер. \<br/>Розвалили заводи і фабрики, нічого толком не виробляється () а якщо і є, то відсоток цього надто малий).<br/>Своїх майстрів, своїх спеців, свої вироби Луцьк не робить...<br/>То чого чекати?<br/>Хіба що хтось нас кудись приєднає і то ситуацію ніяк не ліквідує.
29 Травня 2017, 23:47
А ідіотів скільки розвелось.Якщо людина нічого не робить-це,, не підготовлений,,.А якщо щось хоче робити-прибігають Левчуки,Хомутінкіні,Гвоздікіні чи ще якась наволоч,яка називає себе ,,активістом,,і починають втюхувати свої ПРИДУМКИ .Тож правильно люди роблять,що їдуть.Але їхати треба не в Київ чи Львів,а за кордон,щоб не бачити цих Шарікових і цього бардаку.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром