На підприємстві електротранспорту – конфлікт між директором і деякими тролейбусниками

29 Травня 2017, 11:57
2430

Деякі працівники Луцького підприємства електротранспорту (ЛПЕ) вимагають звільнити директора через порушення їхніх прав, натомість директор заперечує звинувачення.

Про це стало відомо у понеділок, 29 травня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нагадаємо, раніше в. о. голови Луцької міської ради заявив про те, що збирається звільнити директора КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Ігоря Грицюка за участь у тендерному скандалі. Нині ж на комісію подали заяву, в якій частина працівників ЛПЕ звертається з вимогою звільнити директора.

Свою просьбу аргументують тим, що на підприємстві порушують їхні права, через що масово звільняються працівники. Крім того, за словами деяких тролейбусників, їм вчасно не виплачують зарплати і не підвищують її згідно закону. Працівники також стверджують, що директор залякує та звільняє неугодних йому працівників, через що колектив почуває себе морально подавленим.

На це Ігор Грицюк зауважив, що заяву подали деякі працівники, натомість весь колектив нараховує 450 осіб. За його словами, на підприємстві порушень не виявлено, а кожен працівник має свої посадові інструкції.

«Набираємо нових кондукторів, здійснюємо навчання водіїв, але плинність кадрів на підприємстві – невелика», – зазначив Ігор Грицюк.

Тих, хто систематично порушує трудову дисципліну, звільняють, бо за словами Ігоря Грицюка, це не створює здорову обстановку на підприємстві.

Крім того він додав, що згідно закону, зарплатню індексують, а її підняття наразі обговорюють у колективі.

У підсумку голова комісії Андрій Козюра зауважив, що розгляд заяви трудового колективу не входить до повноважень учасників засідання. Тому він запропонував адресувати заяву в.о. міського голови для розгляду і прийняття рішення.

Втім, роботу директора депутати, що входять до складу комісії, таки визнали незадовільною.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
29 Травня 2017, 20:12
а поголився би, був би на людину схожий...
29 Травня 2017, 21:40
Але ж і фейс годований. Бідує бідненький. Як кабан
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром