З перемогами в кишені: у Луцьку проходить юніорський чемпіонат України з легкої атлетики

27 Травня 2017, 19:30
2447

Незважаючи на незначне представництво, волинські спортсмени здобувають місця на п’єдесталах національних юніорських змагань «Королеви спорту».

27-28 травня у Луцьку на стадіоні «Авангард» відбувається чемпіонат України серед юніорів з легкої атлетики. У ньому беруть участь чимало спортсменів, які представляли Україну на міжнародній матчевій зустрічі два тижні тому.

Утім, цього разу Волинську область гідно представили не такі відомі спортсмени. Зокрема, ще у першому старті спортивних скороходів на 10 км третє місце посіла Юлія Котик – вихованка Любешівської спортивної школи. А у бігу на 3 км другою фінішувала її землячка Іванна Кух.


 

А у метанні списа серед юніорів тріумфував вихованець Луцької районної ДЮСШ Павло Палій – його результат у 67, 18 м був на шість метрів кращим, аніж у найближчого конкурента. 

Великі сподівання були на волинського легкоатлетичного вундеркінда Еріка Кострицю, який у 16 років повигравав усі юнацькі змагання України. І у кваліфікаційних забігах на 100 метрів молодий лучанин був на голову сильніший, аніж суперники, а за часом (11,02 секунди) лише на п’ять сотих поступився головному фавориту змагань – Яну Конящію, який був одним із кращих на нещодавній міжнародній матчевій зустрічі серед 20-річних спортсменів. Утім, у фіналі Еріку не вистачило якихось сантиметрів до бронзового третього місця. «Все-таки, у мене не задався старт забігу – а це у підсумку вирішило його долю», - зізнався після фінішу сам атлет.

Змагання продовжуватимуться і протягом неділі та триватимуть до 14:30. За підсумками чемпіонату України відбиратимуть учасників юніорських чемпіонатів світу та Європи, які відбудуться уже цього року.



































 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром