Передостанній день голосування: які громадські ініціативи лідирують

27 Травня 2017, 12:12
2572 Джерело: typical.if.ua

Наразі у трійці лідерів – безпечний вигул собак у сквері Героїв Майдану, «Луцьк у долонях» та «Екозона відпочинку».

Нагадаємо, голосування за громадські ініціативи триває з 20 по 28 травня включно.

Сума коштів із бюджету міста на реалізацію однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 000 грн. Вартість співфінансування однієї ініціативи повинна бути не менше 10% від обсягу коштів бюджету міста на її реалізацію.

1. Безпечний вигул собак

Станом на 27 травня найбільше голосів – 100 – набрала ініціатива, що стосується безпечного вигулу собак у сквері Героїв Майдану.


 

2. Доступна інформація для людей з порушенням зору

На другому місці поки що – ініціатива «Луцьк у долонях», що набрала 72 голоси.

Проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, а саме: видання путівника «Луцьк - прогулянки містом» рельєфно-крапковим шрифтом Брайля у студії друку «Braille Studiо» та здійснення аудіозапису путівника «Луцьк - прогулянка містом» СІД Медіа Груп.

Читайте також: У столиці представили перше в Україні періодичне видання шрифтом Брайля

Путівник в аудіоформаті допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям з порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, людям з порушеннями мовлення (дислекцією), які мають труднощі з процесом читання, людям літнього віку, школярам та студентам. Реалізація даного проекту допоможе вирішувати не лише проблеми інформаційної доступності, але й допоможе людині з порушеннями зору зорієнтуватися у місті Луцьку, вирішувати освітні та просвітницькі завдання, знайомлячи людей різного віку з історією і сучасністю міста Луцька.


 

3. Зона відпочинку біля лікарні

57 підписів зібрала ініціатива, що стосується створення належних умов та додаткового комфорту для відвідувачів комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» через розміщення поблизу входу до медичного закладу комплексу «Екозона відпочинку». Це облаштована парковкою для велосипедів на 4 місця, колясочною з навісом на 3 місця та лавочкою –  точка відпочинку, де будь-який відвідувач закладу чи супроводжуючий зможе комфортно провести час, або припаркувати велотранспорт чи дитячу коляску.

Джерело: gdevkievezhithorosho.com
Джерело: gdevkievezhithorosho.com

 

Трохи менше – по 50 голосів – набрали ініціативи «Інтелектуальне інтерактивне табло» та «Алея поезії».

Найменше наразі лучани проголосували за ініціативу «Розумна зупинка «Готель Україна», яка зібрала всього п’ять підписів.

Підтримати найкращу ініціативу можна тут.

 

 

Коментарі
27 Травня 2017, 22:46
Усе засіяти кропом
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром