«Сквер правосуддя» та паркінг для автівок на Лесі Українки

27 Травня 2017, 13:20
2889

Судові перекури, відремонтовані сидіння та кінець мукам замордованого комуніста – продовжуємо розповідати про офіційні сквери славетного міста Луцька.

Ця територія площею 0,1151 га знаходиться буквально за якісь десятки метрів від скверу «Зоряного» на вулиці Лесі Українки. Тож не дивно, що статус скверу їй також надали одній з перших – 25 липня 2012-го року.  

Особливістю цієї місцини ще донедавна був пам’ятник Степану Бойку – комуністу, «закатованому буржуазно-поміщицькою Польщею». Утім, ще минулого року монумент демонтували у рамках декомунізації.

На цьому історична складова скверу не закінчується. На задньому фоні території – колишній монастир тринітаріїв, а тепер військовий шпиталь. Тож це місце сміливо можна заносити до історично значущих для Луцька.

Поряд зі сквером – Луцький міськрайонний суд, з якого якраз на територію захищеної містом зони відпочинку постійно виходять на перекур учасники судових засідань. Як журналіст, який бував на судах і все ще товаришує зі смертоносними «тютюновими солдатиками» – підтверджую і свою причетність до такого процесу. Добре, що таку «діяльність» дозволяє табличка на куті установи.

Насправді, окрім швидкого «прохідника» від Старого ринку, це ще одне популярне місце перепочинку багатьох як місцевих, так і лучан загалом. Утім, ще якихось два роки тому, сидіння тут були у занедбаному стані. Добре, що активність небайдужих громадян та журналістів усе-таки змусила комунальників знову зробити їх зручними для населення.

Тож тепер люди знову можуть спокійно розслабляти завантажені поточними справами голови, розглядати художню творчість на місцевих стінах та навіть освідчуватись коханим – адже одразу збоку знаходиться один із весільних салонів нашого міста.













 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментарі
27 Травня 2017, 22:00
Паркінг під вікнами госпіталя і смітники. Ось як вам дякує місто Луцьк поранені воїни АТО. А ще сліпа баба на стіні це символ України?
27 Травня 2017, 23:29
Там,буває,пройти неможна,А "муніципали" за кошти лучан,стареньких ганяють за торгівлю біля базару...
28 Травня 2017, 01:37
"Графіті" - це просто тихий жах! Як цим лайном можна милуватись - зовсім незрозуміло!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024