«Нашу роботу зустріли оваціями»: волинські телевізійники тріумфували на фестивалі спортивних передач

27 Травня 2017, 10:02
3098

Фільм Заслуженого журналіста України Юрія Яцюка «Світова арена Ірини Климець» став подвійним лауреатом Всеукраїнського конкурсу телевізійних програм «Світ спорту».

Захід відбувся 25 травня на базі Університету державної фіскальної служби в Ірпені (Київська область). А волинські медійники з Волинської регіональної дирекції НСТУ гідно представили свою роботу на ХІІІ Всеукраїнському конкурсі телевізійних передач «Світ спорту», який з 2003-го року проводить Національний олімпійський комітет України за ініціативи Луганського обласного відділення НОК та його голови Миколи Кравченка.

У заході взяли участь президент НОК України Сергій Бубка, а серед почесних гостей були присутні відомі журналісти, культурні діячі та славні українські олімпійці – Олена Говорова, Олена Петрова, Валерій Андрійцев, Олена Пахольчик, Олена Яценко. Саме із рук бронзової призерки Олімпіади-2000 у Сіднеї, відомої української легкоатлетки Олени Говорової журналіст Юрій Яцюк отримав нагороду за фільм «Світова арена Ірини Климець» у номінації «За краще розкриття теми «Особистість у спорті».

«Після перегляду нашої передачі присутні зустрічали мій вихід оваціями», - розповідає Юрій Яцюк. Він відзначив, що на нагородження могла приїхати і сама головна героїня передачі Ірина Климець – учасниця останніх Олімпійських ігор у Ріо, однак зараз вона якраз активно готує себе до нових успіхів.

Тріумф фільму про волинську легкоатлетку виявився подвійним, адже саме наша передача стала лауреатом номінації «Краща операторська робота», а разом із тим – єдиною спортивною програмою, яка на конкурсі взяла першість одразу у двох номінаціях.

Над фільмом працював чималий колектив. Зокрема, крім автора передачі Юрія Яцюка – режисер Богдан Попович, оператор-постановник Валерій Фетисов, режисер монтажу Анжела Шабала та диктор Микола Манолов. «Цей фільм – про дівчину з волинського села, яка метає молот та над усе цінує відповідальність. Направду, що усе гарне благословляє праця!», - прокоментувала успіх редактор програми Марія Андрушко на своїй сторінці у Facebook.

У Всеукраїнському конкурсі телевізійних програмна розгляд журі подали близько 114 робіт від 63 учасників з усіх 25 регіонів країни. Разом з цим, це уже не перший успіх волинських журналістів на фестивалі «Світ спорту». Раніше його лауреатами ставали передачі «З нами – від новачка до чемпіона» (про Заслуженого майстра спорту України з плавання Юлію Савчук), «Олександр Колодій: мішень чемпіона» (про супертитулованого волинського стрільця-дефлімпійця), а також «Іду до золота» (про параолімпійську гордість країни, лижницю та біатлоністку Юлію Батенкову-Бауман).  

 







 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром