У Луцьку побував професор із Канади

26 Травня 2017, 18:57
1622

У рамках заходів, що відбуваються в Луцьку та по всій Україні, присвячених 500-річчю Реформації, відбулася зустріч з художнім керівником та головним диригентом Київського симфонічного оркестру та хору, професором Весом Дженсеном з Канади.

Про це повідомляють у луцькій мерії.

У ній взяли участь заступник міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, в.о.начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець.

Григорій Пустовіт подякував Весу Дженсену, а також оргкомітету «R500» – відзначення 500-річчя Реформації в Україні за те, що завітали до Луцька з такою важливою духовною та культурно-мистецькою акцією, подарунком для лучан. Він розповів гостям про історію та традиції нашого міста, також про заклади культури, музичні школи. Зазначив, що в Луцьку створюються умови, щоб представники всіх релігійних конфесій почувалися комфортно, а також сказав, що в місті створений оргкомітет з проведення заходів, присвячених Реформації.

У свою чергу, Вес Дженсен розповів, що основною місією їхнього оркестру та хору є благодійність.

Вони дають концерти, щоб зібрати кошти для допомоги людям, які постраждали від АТО. Крім того, вони відвідують постраждалих у лікарнях, допомагають дружинам загиблих бійців, допомагали у лікуванні «кіборгам», що тримали оборону Донецького аеропорту. «Ми розуміємо всю глибину трагедії і намагаємося бути в курсі всіх подій. Знайте, ви не самі», — сказав Вес Дженсен.

Довідка:

У рамках відзначення 500-річчя Реформації в Україні Київський симфонічний оркестр та хор під керівництвом Веса Дженсена (Канада) виступить у Луцьку з ораторією Ґ. Ф. Генделя «Месія» українською мовою. Концерт відбудеться 28 травня о 17:00 у церкві «Дім Євангелія» за адресою м. Луцьк, вул. Караїмська, 16 (Лютеранська кірха). Вхід вільний.

Концерт має благодійний характер: зібрані кошти будуть передані дітям, які потребують лікування.






 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром