Залізничний вокзал хочуть перетворити у торгівельний центр, аби збільшити доходи

26 Травня 2017, 15:45
6921

В «Укрзалізниці» планують збільшити доходи за рахунок використання вокзалів і привокзальних територій в комерційних цілях. 

Про це в заявив голаова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун, повідомляє LIGA.net.

«Зараз ми чекаємо рішення уряду, яке дозволить розпоряджатися нашим майном. Потім ми зможемо цим керувати і позбавлятися від того, що нам не потрібно, але має цінність. За рахунок цього можна буде фінансувати наші інвестиції. Ми говоримо про перетворення наших вокзалів в торгові центри», – сказав він.

Разом з тим, Балчун визнав, що в Україні зробити це не так просто, як, наприклад, в Польщі, оскільки значна частина вокзалів –пам'ятки архітектури.

«Але ще є територія навколо них, яка може використовуватися у співпраці із зовнішніми партнерами, щоб, зберігаючи історичний характер будівель вокзалів, використовувати їх в комерційних цілях», - сказав Балчун.

Довідково: 

Залізниця до Луцька була прокладеноаза наказом Олександра ІІІ у 1890 році і відкритоа 10 вересня цього ж року. Це є датою відкриття у місті і першого залізничного вокзалу.

Власне будівля вокзалу була зведена за часів СРСР, у 1959 році.

Впродовж 2011–2012 років був здійснений капітальний ремонт залізничного вокзалу, внаслідок чого його зовнішній та внутрішній вигляд значно змінився, зокрема, була додана декоративнуа вежа з годинником.

Саме у такому вигляді Луцький вокзал був зображений на спеціальних марках, випущених Укрпоштою до 75-ї річниці утворення Волинської області. Марка побачила світ нещодавно, на початку 2015 року.

Читайте також: Ковельська: посеред історичної забудови зростає «архітектурний монстр»


 

Коментарі
27 Травня 2017, 12:09
Брєд повний.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром