СБУ отримала доступ до дзвінків і повідомлень лучан

24 Травня 2017, 12:45
2483

Ще 29 березня начальник управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк розповідав, що в слідства є певні зачіпки у розслідуванні теракту у Луцьку. 

В рамках досудового розслідування обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку в ніч на 29 березня суд надав доступ правоохоронцям до інформації про усі дзвінки лучан здійснені в центральній частині міста та на виїздах між 23.00 годиною 28-го березня та 01.00 годиною 29 березня, інформує Четверта влада.

Відповідні рішення ухвалив суддя Луцького міськрайонного суду Вадим Смітюх 26 квітня та 5 травня. 

Як йдеться в ухвалах суду, із відповідним клопотанням про надання доступу до речей та документів, які містять таємницю, що охороняється законом, звернувся старший слідчий УСБУ у Волинській області та прокурор у справі. 

Як пояснили правоохоронці, з метою встановлення причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб на місці вчинення злочину та по шляхах можливих відходів злочинців проведено радіотехнічне обстеження, яке встановило місцезнаходження базових станцій операторів мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» та ПрАТ «МТС Україна». 

«Враховуючи, те, що під час вчинення кримінального правопорушення злочинці могли користуватися мобільним зв`язком, необхідно отримати інформацію про телефонні з'єднання терміналів стільникового зв'язку за встановленими координатами місця вчинення кримінального правопорушення, оскільки вказана інформація матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, можливе шляхом перевірки інформації про з'єднання кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг в період часу із 23.00 години 28.03.2017 по 01.00 годину 29.03.2017 у зоні дії зазначених базових станцій операторів телекомунікацій», – пояснили правоохоронці. 

Тож слідчий СБУ та прокурор попросили суд надати їм дозвіл на отримання від операторів мобільного зв'язку інформації про вхідні та вихідні дзвінки, у тому числі нульової тривалості; отримання SMS, MMS і інших видів повідомлень, які здійснювалися в зазначений період часу у зоні дії таких базових станцій мобільних операторів: 

  • Волинська область. м. Луцьк, вул. Дубнівська, 22б;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Дубно;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Рівне;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Ківерці;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Ковель;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. В.Волинськ;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Львів;
  • м. Луцьк, вул. Глушець (зупинка центрального ринку);
  • м. Луцьк, вул. Глушець (АЗС " БРСМ");
  • м. Луцьк, перехрестя вул. Глушець та Бринського;
  • м. Луцьк, перехрестя вул. Глушець та Кременецька.

Вказану інформацію мобільні оператори ПрАТ «МТС Україна» та ПрАТ «Київстар» мають надати в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, та зобов'язані зазначити: тип, дату, час, тривалість дзвінків, надіслані та отримані СМС і ММС-повідомлення, номери учасників з'єднань, ІМЕІ їх мобільних терміналів, азимути ретрансляційних антен з прив'язкою до базових станцій.

Нагадаємо, 29 березня близько 00 годин 08 хвилин невідома особа із перехрестя вулиць Глушець та Карпенка-Карого у Луцьку здійснила постріл по приміщенню Генерального Консульства Республіки Польща із гранатомета. Жертв від вибуху немає, проте серйозних ушкоджень зазнала будівля: знищене вікно та пошкоджений дах.

Правоохоронці кваліфікували подію як теракт, а через кілька днів повідомили, що замовником теракту у Луцьку та перекриття дороги на Львівщині є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивством.

Слідство у справі триває.

Коментарі
24 Травня 2017, 18:15
о проснулись! не пройшло і місяця! оператиивно працюєте)))
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром