Сквер на Богдана Хмельницького: «зона турбулентності» Святого Миколая

23 Травня 2017, 16:00
5083

Територія протидії системі та усіляким правилам, якою чи не щодня проходять головні політики Луцька – таким лучани бачать скверик на вулиці Богдана Хмельницького.

Район.Луцьк продовжує розповідати про території нашого міста, які мають статус скверів.

Ця місцина площею 0, 1773 га знаходиться на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Кривий Вал – одразу біля Луцької міської ради, яка й надала своїм рішенням від 27 липня 2016 року території статус скверу.

Саме цю невеличку, але надзвичайно гарну діляночку щодня бачать тисячі лучан. Щоправда, з громадського транспорту доводиться споглядати на неї з доволі відчутною «трясучкою»: усе ж треба пам’ятати, що бруківка на вулиці Богдана Хмельницького не така вже й погана. А тому перекладати її – це не така нагальна проблема, як, наприклад, реконструкція вулиці Лесі Українки.

Читайте також: Сусідство з «пивнухою» та можлива церква: «відвойований» сквер на Відродження

Символічно, що доки луцькі водії незлим, тихим словом долають цю «зону турбулентності», на роботу та з неї сюди чи не щодня ходять обранці місцевої громади. А якщо  навіть вони поки не бачать нічого критичного у цьому питанні – то й проблеми як такої немає.

А взагалі, це територія справжнього бою системі та відходу від усіляких правил. Одинокий знак заборони в’їзду на вулицю Кривий Вал, як показує практика, хвилює не так багато водіїв. Дійсно, що ж до ЦНАПу давати таке велике коло, якщо можна проскочити? А до приїзду вже колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка свого часу цей знак взагалі на день «відбіг на пікнік». Цікаво, чи побачив відомий політик тоді наш транспортний колапс біля Старого ринку?... Моя ставка – від такого видовища його все ж вберегли.

Читайте також: Сквер для перекурів на проспекті Перемоги

Сьогодні тільки-но хотів дізнатися, з яких пір на території стоїть пам’ятник покровителю нашого міста – Святому Миколаю, аж раптом усе, як на долонях, у своєму дописі показав відомий луцький фотограф Віктор Чухрай. Що ж, з учорашнім 15-річним ювілеєм одну з принад нашого міста! Сподіватимемося, що колись так гарно, як на самій території скверу, зроблять і обабіч нього, а водії з пасажирами матимуть час насолодитися цією красою по рівній та перестеленій бруківці…




















Читайте також: Сквер на Волі: територія натхнення з «трояндами-привидами»

Читайте також: Де у Луцьку знаходяться сквери. КАРТА

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментарі
24 Травня 2017, 03:02
Якийсь заголовок у вас...В Ліпінах давно обстежувались??
24 Травня 2017, 05:15
А ви точно Теремно пройшли?)<br/>Мені заголовок подобається. Хоча, це ще не всі проблеми цього місця. А х...ню на Яценюка приїзд сам пам'ятаю... позор...
24 Травня 2017, 18:10
Ти якщо не вмієш писати статті-звільнись і не вий..ся!Бо я бачу в тебе проблеми не тільки із заголовком.Баран!
24 Травня 2017, 18:57
Шановні, Ваша критика - шикарна,<br/>Я слухаю її, як музику Бетховен.<br/>Тільки ж не зовсім точні компліменти Ваші гарні,<br/>Бо не баран я, а по гороскопу - овен :)
25 Травня 2017, 02:10
Ну.Загалом проблема викладена в статті зрозуміла.Тільки ось дійсно хоч Св.Миколая не вплутуйте в наші безчинства)))))))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром