Біоетанольний завод перевірять через сморід у Луцьку

23 Травня 2017, 12:54
2143

Держекоінспекція у Волинській області заявила, що знайшла порушення у діяльності біоетанольного заводу. Тож 22 травня інспекція подала до суду, аби той заборонив підприємству відновити роботу до завершення екологічної експертизи. 

Про це 23 травня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології раціонального використання природних ресурсів повідомив очільник інспекції Олександр Ткачук, повідомляє ВолиньPost.

За його словами, після звернення ініціативної групи на початку квітня інспекція провела перевірку на біоетанольному заводі.

«Це небезпечний об’єкт, який має пройти експертизу», - зауважив Ткачук. 

Тож вчора направили звернення в суд, аби підприємство не змогло працювати до завершення експертизи. Зауважимо, що 22 травня завод з власної ініціативи зупинив роботу та здійснює ряд заходів за власні кошти, аби подолати причини смороду

Читайте також: Акцію протесту через сморід у місті під стінами міськради влаштувала жінка з маленькою дитиною

Крім того представники заводу проводять відкриту діяльність та готові до співпраці не лише з органами влади, а й громадськими активістами.

Зауважимо, що під час комісії Олександр Ткачук додав, що фекалій та завод – не єдині причини смороду. Мовляв, не варто забувати й про відстійники на Вишкові, які вже давно потребують очистки. 

Читайте також: Сморід «підкорює» нові райони Луцька, – соцмережі

Ткачук зауважив, що споруди «в плачевному стані». Минулоріч екоінспеція дала припис про їх очищення, та досі у цьому напрямі не вчинено жодних дій.

Читайте також: Фекалії, дріжджі та зливні нечистоти: виявили три основні джерела неприємного запаху

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром