«Я об'їздила чимало міст світу, однак лише в Барселоні зрозуміла, що таке натовп туристів», – луцька мандрівниця Юлія Євпак

23 Травня 2017, 11:33
2171

Барселона славиться, передусім, фантастичним футболом та готичною архітектурою. Але чому там немає сиру?

З якими труднощами можна зіштовхнутися в аеропорту та метро? І чим барселонські продавці схожі на луцьких? Все це і навіть більше розповіла голова ГО Інституту волонтерства та громадської співпраці Юлія Євпак у постійній рубриці «Нотатки мандрівника» для ВолиньРost.

«Вирушаючи до Барселони, я знала про неї лише три факти. По-перше, мої друзі рекомендували це місто, яке сповнене розкоші та культури. По-друге, іспанці напрочуд люблять футбол. По-третє, там жив і творив Гауді (відомий іспанський архітектор, - від авт.).

Готика та інфраструктура. Моє ж знайомство із містом почалося з готичного кварталу. Старе місто досить специфічне. Після того, як місто вирішили значно розширити, чітко спроектували інфраструктуру у блоковій системі. Для того, щоб вийшовши з будь-якого кварталу, вулиці, або ж закутку, кожен міг споглядати тільки море. Це прекрасна насолода! А в цьому готичному клаптику Барселони ви точно не загубитеся. І, мабуть, це місто найбільше сподобається тим, хто не дружить з картою.

Велосипеди, замість авто. Цікаво, що в Барселоні вулиці неймовірно вузенькі, а місця для паркування авто – платні. Таким чином міська рада стимулює, чи то пак, заохочує жителів пересідати на більш екологічний вид транспорту – велосипед. Здається, на дві людини там припадає до двох-трьох машин.

На дорогах панує порядок. Навіть частково відвели місця для водіїв скутерів. Ось їх там хоч греблю гати.

Ціна за квиток – космос. Після того, як виходиш з аеропорту тебе попереджують про дві речі. Перше – космічну ціну за проїзд звідти до метро (4.20 євро). Друге – в Барселоні купа злодіїв. Про останніх можна постійно прочитати на соціальних плакатах, які закликають бути обачнішими.

Неосяжність туристів крихітного міста. Знаєте, я об'їздила чимало міст світу, однак лише в Барселоні зрозуміла, що таке натовп туристів. Йдеш собі головною вулицею і зовсім не бачиш її, натомість бачиш голови людей, які не спиняють свій рух. Хоч у місті всього-на-всього мільйон двісті населення, але, як розповідають тутешні, на вихідні прибуває до 5 мільйонів туристів».
  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром