Майстер історичного роману влаштував вибухову прем’єру

13 Листопада 2015, 15:10
4243

У книгарні «Є» відбулася презентація ще одного дітища знаного письменника, журналіста, лауреата численних літературних премій Івана Корсака – «Вибух у пустелі».

Творчу зустріч із автором влаштували у четвер, 12 листопада.

У романі йдеться про знакову українську родину Кістяківських. Книга охоплює події та явища значно ширше, оповідає про вагомий внесок українства у наукові здобутки людства, у високі технології сучасності, авторство яких інколи привласнює хтось інший. Георгій Кістяківський, головний герой роману, бере участь у розробленні атомної бомби, аби протистояти фашизму німецькому чи російському, а ще як науковий радник Президента США долучається до підготовки перших астронавтів для польотів на Місяць, розвитку балістики і так само має мужність сказати «ні» тому, що противиться його совісті чи цивілізаційному поступу людства.

Книга може зацікавити читача ще й тим, що побудована вона значною мірою на англомовних джерелах, досі відсутніх в Україні.

«Роман надзвичайно цікавий, настільки повний, що відразу важко вхопити усі сюжетні лінії, які у ньому є», – зауважила у вступному слові модератор презентації письменниця Ольга Ляснюк.

Іван Корсак і модератор презентації Ольга Ляснюк
Іван Корсак і модератор презентації Ольга Ляснюк

«Тому, що саме постать Кістяківського мене зацікавила, є дві причини. По-перше, я вже низку років цікавлюся персонами тих українців, які внесли вагомий вклад у поступ світової цивілізації. Бо у нас дуже багато є недругів зі східного боку, які хочуть довести, що держави України нема, що вона не відбулася абощо. І саме Кістяківський цікава мені в цьому плані людина, яка розробляла найвищі технології нашого часу. Без нього не було би створено ні зброї, ні атомних електростанцій», – зізнався автор роману.

Петро Коробчук, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, тримаючи слово під час презентації, зауважив, що проза Івана Корсака є вельми значимою не лише для української літератури, а й для історії. Відтак висловив сподівання, що ми таки побачимо ім’я славного земляка Івана Корсака серед лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка.

«Кожна із книг Івана Корсака цінна та унікальна тим, що він у них – максимально чесний. До історичних фактів, до деталей автор ставиться з великою відповідальністю», – додав письменник, журналіст Віктор Вербич.

Під час дружньої розмови з колегами та гостями імпрези Іван Корсак, якого Михайло Слабошпицький назвав автором, на диво жадібним до унікального історичного матеріалу, відкрив секрет, про кого ж буде його наступна книжка.

«Це буде твір про Міклухо-Маклая. Він уже практично готовий, сподіваюся, що на початку наступного року роман побачить світ», – поділився письменник.

Гості презентації
Гості презентації

Гості презентації
Гості презентації

Книжкові новинки
Книжкові новинки

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром