Сусідство з «пивнухою» та можлива церква: «відвойований» сквер на Відродження

20 Травня 2017, 13:12
3263

Район.Луцьк продовжує розповідати про території нашого міста, які мають статус скверів

Цього разу ми розкажемо вам про сквер на проспекті Відродження. Ця територія знаходиться одразу перед ЗОШ №22. Цей сквер площею 0,4517 га – поки останній у Луцьку, якому надали такий статус (це сталося 27 жовтня 2016 року). Власне, за це свого часу й виступали як місцеві мешканці, так і директор сусіднього навчального закладу Лариса Кучер.

А місцеві мешканці уже відзначають плюси скверу: за їх словами, цього року тутешні дерева чи не вперше побілили, а також покосили травичку. Тож тепер зона комфортного затінку, через яку щодня проходять сотні, а то й тисячі лучан, ще більш зручна та приваблива для перехожих.

Читайте також: Де у Луцьку знаходяться сквери. КАРТА

Окремою «республікою» скверу є тутешня «пивнуха». Як не боролися тутешні жителі за цей клаптик землі біля навчального закладу, проти цього літнього майданчика нічого зробити не змогли. Місцева мешканка – пані Ольга – навіть розповідає, що учні сусідньої школи на уроках пишуть один одному записки «Ну що, на перерві на пивко?»

Читайте також: Сквер для перекурів на проспекті Перемоги

Утім, не «пивнухою» єдиною: окрім місцевої скульптури в очі кидається також нещодавно поставлений хрест на одному з кінців скверу. Знаючи про такі «схеми» побудови нових церков, люди розповідають – не зрозуміють, як тут виросте ще одна, адже усього за якусь сотню метрів уже стоїть храм на вулиці Ветеранів. Хоча, як би там не було, поки що мами з колясками, люди з песиками і цілі натовпи місцевих школярів мають гарну територію для прогулянок та відпочинку.  

















1

Читайте також: Сквер на Волі: територія натхнення з «трояндами-привидами»

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
20 Травня 2017, 16:48
хто і на підставі чого встановив хрест ? якщо самочинно - ЗНЕСТИ !!! Робота для Ю.Сиротинської
21 Травня 2017, 10:28
Хай вже собі хрестика поставлять
22 Травня 2017, 09:42
Там буде наша церква
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024