Воду для ЛНТУ грітиме сонце

19 Травня 2017, 17:19
3230

Проект зі спорудження та встановлення сонячного колектора «self-made» виходить на фінішну пряму – за підтримки студентів, аспірантів та працівників Луцького національного технічного університету встановили систему підігріва води від сонця.

Система складається з сонячного колектора, накопичувального бака ємністю 200 л, рами та з’єднувальної фурнітури, утеплювача та труб. Колектор і бак розмістилина даху прибудови на території господарського подвір’я ЛНТУ з метою подачі гарячої води в їдальню університету для господарських потреб, повідомили на сайті ЛНТУ.

Планується протестувати в дії цю систему, після чого передати її в експлуатацію на баланс ЛНТУ.

Ця система по витратах вийшла втричі дешевшою від аналогу аналогу китайського виробництва, більш того, вдалося залучити небайдужих студентів, аспірантів та викладачів університету до практичного вивчення технології спорудження та функціонування цієї системи, запевнили у прес-службі Луцького НТУ.

Наступний планований етап – низка презентаційних заходів в стінах вузу за участю експертів з усієї України, які будуть презентувати схожі екотехнології для всіх охочих. Такі заходи  в ЛНТУ планують організовувати та проводити за участю партнерів з Німеччини — Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – та Волинської торгово-промислової палати.




















 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром