Курс – на Тайбей: волинянки кращі за Львів та Рівне

19 Травня 2017, 12:08
2947

Луцькі дівчата виграли зональний відбір до фіналу Всеукраїнської волейбольної Універсіади та мають хороші шанси на участь у світових студентських змаганнях.

Волинські волейболістки, основу яких складають гравці ВК «Волинь-Університет» (бронзових призерів української Суперліги), упевнено виграли перший раунд Всеукраїнської Універсіади. Слід відзначити, що команду Богуслава Галицького у протистояннях проти суперниць з Рівного та Львова підсилили дівчата з южненського «Хіміка» - Діана Карпець та Катерина Дудник, які навчаються у СНУ ім. Лесі Українки.

Уже в першому матчі волинянки з хорошим запасом переграли львівських опоненток. Перша партія узагалі завершилася розгромними 25:5, інші дві – не менш впевненими 25:14 та 25:17. А після перемоги Львова над Рівним (також у трьох партіях) господаркам змагань вистачало взяти бодай одну партію у матчах проти останніх. Утім, волинянки не розслабились і «насухо» закрили ще й другий матч – 25:13, 25:14, 25:19.

Таким чином, представниці нашого регіону забезпечили собі участь у фіналі Всеукраїнської Універсіади, який також відбудеться у Луцьку на базі ОДЮСШ 8-12 червня цього року. А за підсумками цих змагань відбиратимуть студентську збірну, яка у серпні-вересні поїде на всесвітню Універсіаду до китайського Тайбею.

«Звичайно, усі хочуть на таких змаганнях виступити якнайкраще і усі хочуть поїхати на міжнародні турніри. А ми за ці дні добре зігралися з луцькими дівчатами», - розповіла після гри южненська волейболістка та луцька студентка Діана Карпець.

Задоволений діями підопічних залишився і тренер команди Богуслав Галицький. Утім, відзначив – далі буде важче. «На фінал до нас приїдуть добре знайомі по Суперлізі суперниці із Запоріжжя та Тернополя, а також дівчата з Харкова, які боролися за вихід до елітного дивізіону. Тож у червні конкуренція буде набагато вища», - підсумував наставник лучанок.

За словами Галицького, волинські волейболістки за хорошої гри можуть потрапити на всесвітню Універсіаду, а також привідкрив завісу світлого майбутнього команди, виголосивши надію, що уже цього року «Волинь-Університет» може взяти участь у волейбольних єврокубках.





















 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром